Hopp til innhold

Potetpure med ristet sopp

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
19 ingredienser
42 planlagt
Potetpure med ristet sopp

En deilig potetpure toppet med ristet sopp og servert med en frisk urtesalat. En hverdagsrett som alle liker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Potetpuré

1 kg
Mandelpoteter
2 dl
Havremelk
100 gr
Plantemargarin
200 gr
Sjampinjong
200 gr
Sellerirot
100 gr
Gresskarkjerner
1 neve
Hakket bladpersille
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 dl
Olivenolje

Urtesalat

2 ts
Dijonsennep
1 pose
Ruccola
1 potte
Dill
1 potte
Persille
1 potte
Gressløk
1 ss
Hvitvinseddik
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og kok til møre og går i stykker – ca. 15 minutter.

Trinn 2

Mens potetene koker, lag urtesalat. Ha sennep og hvitvinseddik i en salatbolle, rør sammen og spe med en tynn stråle olivenolje til en fransk vinaigrette. Smak til med salt og kvernet pepper. Vend ruccola i dressingen sammen med urter. Bland forsiktig og server umiddelbart.

Trinn 3

Når potetene er ferdig, sil av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Vend inn varm havremelk og smeltet plantemargarin til en fin potetpuré. Smak til med salt og kvernet pepper.

Trinn 4

Varm olivenolje i en stekepanne og stek sopp og selleri kuttet i terninger. Brun godt slik at det får god stekesmak. Når sopp og selleri nesten er ferdigstekt, tilsettes gresskarkjerner. Stek videre i 2 minutter til.

Trinn 5

Anrett potetpuréen på et fat toppet med stekt sopp og selleri. Dryss over granateplekjerner og hakket bladpersille og server med urtesalat.