Potetpure med ristet sopp

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell potetene og kok til møre og går i stykker – ca. 15 minutter.
-
Trinn 2
Mens potetene koker, lag urtesalat. Ha sennep og hvitvinseddik i en salatbolle, rør sammen og spe med en tynn stråle olivenolje til en fransk vinaigrette. Smak til med salt og kvernet pepper. Vend ruccola i dressingen sammen med urter. Bland forsiktig og server umiddelbart.
-
Trinn 3
Når potetene er ferdig, sil av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Vend inn varm havremelk og smeltet plantemargarin til en fin potetpuré. Smak til med salt og kvernet pepper.
-
Trinn 4
Varm olivenolje i en stekepanne og stek sopp og selleri kuttet i terninger. Brun godt slik at det får god stekesmak. Når sopp og selleri nesten er ferdigstekt, tilsettes gresskarkjerner. Stek videre i 2 minutter til.
-
Trinn 5
Anrett potetpuréen på et fat toppet med stekt sopp og selleri. Dryss over granateplekjerner og hakket bladpersille og server med urtesalat.