Hopp til innhold

Potetmos med sopp og spinat

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
19 planlagt
Potetmos med sopp og spinat

En ekstra flott potetmos som nærmest er et måltid i seg selv.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Spinat
200 gr
Valgfri sopp
400 gr
Mandelpoteter
1 dl
Fløte
1 dl
Melk
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Smør til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell mandelpotetene og del i store biter. Kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Mens potetene koker, vask og grovhakk spinaten, og grovhakk sopp i 1 x 1 cm terninger.

Trinn 2

Hell av vannet og press potetene gjennom en sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp melk, fløte, smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen.

Trinn 3

Varm en stekepanne med smør og fres soppen til all væske forsvinner. Tilsett så grovhakket spinat og damp alt sammen i 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell grønnsakene i en sikt og press ut overflødig væske.

Trinn 4

Bland spinat og sopp med mandelpotetmosen og server den til lammegryten.