Nøttepaté med tyttebær
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finhakk løk, selleri og hvitløk og fres blankt i litt olivenolje. Ha i sopp og la det dampe litt, ha i ris eller byggryn og kraft og kok til det er mørt. Avkjøl litt. Ha det i en bolle og bland med grovt hakkede nøtter og de andre ingrediensene foruten tyttebær og sukker. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Smør en form og sett ovnen på 180C. Bland tyttebær med brunt sukker og ha det i bunnen på formen. Ha røren på toppen og bank ut litt luft. Bak pateen i ovnen under folie i 40 minutter, ta vekk folien og bak videre i 15 minutter. La pateen hvile i minst 10 minutter før servering.
-
Trinn 3
Ristet rosenkål: Rens rosenkålen for stygge blader og skjær av stilken. Skjær den i to om de er store. Stek de gyllende i smør eller olje, dryss på med salt og pepper. De skal ha litt tyggemotstand. Hvis man ønsker de mykere kan de kokes et par minutter i saltet vann og så skylles i kaldt vann før man steker de.
-
Trinn 4
Ostesaus: Smelt smør i en liten kjele, ha i mel og spe med melk mens du rører slik at det ikke blir klumper. La det koke opp og smak til med muskat, salt og pepper. Visp inn ost. Juster melk slik at du får en fyldig og glatt saus.