Nøttepaté med tyttebær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Nøttepaté med tyttebær

Nøttepaté med tyttebær

4.0 i snitt
Nøttepaté med tyttebær
Sødmefull nøttepaté med tyttebær servert med ristet rosenkål og ostesaus. En vegetarrett så god at den gjerne kan spises på selveste julaften!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Nøttepaté med tyttebær

250 gr
Sopp, frossen skogsblanding
2 stang
Stangseller
1 stk
Rødløk
2 fedd
Hvitløk
150 gr
Ris
6 dl
Grønnsaksbuljong
100 gr
Grovhakket pistasjnøtter
100 gr
Grovhakket mandler
150 gr
Revet cheddar
1 stk
Finhakket rød chili
1 stk
Sitron
0.5 ts
Frisk timian
2 stk
Egg
0.3 ts
Frisk rosmarin
1 dl
Griljermel
1 boks
Tyttebær
1 ss
Brunt sukker
1 ss
Olivenolje

Ristet rosenkål

1 pk
Rosenkål
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Smør

Ostesaus

4.5 dl
Melk
1 klype
Malt muskatnøtt
2 dl
Parmesan eller annen moden ost
1 ss
Smør eller olje
1 ss
Hvetemel eller glutenfritt alternativ
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Finhakk løk, selleri og hvitløk og fres blankt i litt olivenolje. Ha i sopp og la det dampe litt, ha i ris eller byggryn og kraft og kok til det er mørt. Avkjøl litt. Ha det i en bolle og bland med grovt hakkede nøtter og de andre ingrediensene foruten tyttebær og sukker. Smak til med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Smør en form og sett ovnen på 180C. Bland tyttebær med brunt sukker og ha det i bunnen på formen. Ha røren på toppen og bank ut litt luft. Bak pateen i ovnen under folie i 40 minutter, ta vekk folien og bak videre i 15 minutter. La pateen hvile i minst 10 minutter før servering.

  3. Trinn 3

    Ristet rosenkål: Rens rosenkålen for stygge blader og skjær av stilken. Skjær den i to om de er store. Stek de gyllende i smør eller olje, dryss på med salt og pepper. De skal ha litt tyggemotstand. Hvis man ønsker de mykere kan de kokes et par minutter i saltet vann og så skylles i kaldt vann før man steker de.

  4. Trinn 4

    Ostesaus: Smelt smør i en liten kjele, ha i mel og spe med melk mens du rører slik at det ikke blir klumper. La det koke opp og smak til med muskat, salt og pepper. Visp inn ost. Juster melk slik at du får en fyldig og glatt saus.