Hopp til innhold

Kikertsalat med nøtter og ruccula

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
206 planlagt
Kikertsalat med nøtter og ruccula

Kikerter på boks er billig, mettende, sunt og veldig, veldig enkelt. Smaker godt sammen med syrlig granateple og nøtter – som likner på kikertene.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kikertsalat

2 boks
Kikerter
3 ss
Hasselnøtter
1 stk
Rødløk
0.5 stk
Agurk
2 stk
Tomater
1 stk
Granateple
1 pk
Rucculasalat
2 ss
Hakket bladpersille
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Dressing

1 ts
Dijonsennep
2 ss
Rødvinseddik
3 ss
God olivenolje eller valnøttolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll kikertene i kaldt vann og la renne av seg i et dørslag. Rist nøttene i en tørr panne. Kutt rødløk, tomater og agurk i små terninger.

Trinn 2

Rens granateplet ved å skjære det i to og banke på skallet med baksiden av en kniv slik at granateplekjernene faller ut.

Trinn 3

Lag dressing ved å blande sammen olje, sennep og rødvinseddik.

Trinn 4

Bland kikerter, nøtter, grønnsaker og granateplekjerner og vend inn dressingen. Like før servering, vend inn ruccula og hakket persille. Smak til med salt og grovkvernet pepper.