Hopp til innhold

Hasselbackpoteter med ost og urter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
22 planlagt
Hasselbackpoteter med ost og urter

Gratinerte hasselbackpoteter passer like godt til fisk som til biff, kylling og svinekoteletter. Denne retten er krydret med deilig rosmarin.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Medium store poteter
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Hakket rosmarin
8 stk
Små rosmarinkvister
4 skive
Cheddar, delt i tykke strimler
4 ss
Lettrømme
2 ss
Gressløk
4 ss
Olivenolje
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og tørk potetene. Skjær tynne snitt halvveis inn i potetene med ca. 2 mm mellomrom.

Trinn 2

Sett ovnen på 220 grader. Varm olje og smør i en kjele. Tilsett hakket hvitløk, hakket rosmarin og litt salt og pepper.

Trinn 3

Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Pensle potetene med oljeblandingen og sett i ovnen. Stek i cirka 30 minutter. Ta ut og pensle potetene igjen. Sett tilbake i ovnen i 10 min.

Trinn 4

Ta ut brettet. Stikk en pinne eller bambusspyd i toppen på hver potet. Stikk inn en rosmarinkvist i hver potet. Stikk ost i hver eller annenhver sprekk i poteten. Strø over litt mer salt og pepper. Stek videre i cirka 10 minutter til osten er smeltet.

Trinn 5

Server med rømme og hakket gressløk.

TIPS

Stek gjerne baconbiter og strø over for ekstra smak.