Hasselbackpoteter med ost og urter

Gratinerte hasselbackpoteter passer like godt til fisk som til biff, kylling og svinekoteletter. Denne retten er krydret med deilig rosmarin.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Vask og tørk potetene. Skjær tynne snitt halvveis inn i potetene med ca. 2 mm mellomrom.
Trinn 2
Sett ovnen på 220 grader. Varm olje og smør i en kjele. Tilsett hakket hvitløk, hakket rosmarin og litt salt og pepper.
Trinn 3
Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Pensle potetene med oljeblandingen og sett i ovnen. Stek i cirka 30 minutter. Ta ut og pensle potetene igjen. Sett tilbake i ovnen i 10 min.
Trinn 4
Ta ut brettet. Stikk en pinne eller bambusspyd i toppen på hver potet. Stikk inn en rosmarinkvist i hver potet. Stikk ost i hver eller annenhver sprekk i poteten. Strø over litt mer salt og pepper. Stek videre i cirka 10 minutter til osten er smeltet.
Trinn 5
Server med rømme og hakket gressløk.
TIPS
Stek gjerne baconbiter og strø over for ekstra smak.