Hasselbackpoteter med ost og urter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vask og tørk potetene. Skjær tynne snitt halvveis inn i potetene med ca. 2 mm mellomrom.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 220 grader. Varm olje og smør i en kjele. Tilsett hakket hvitløk, hakket rosmarin og litt salt og pepper.
-
Trinn 3
Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Pensle potetene med oljeblandingen og sett i ovnen. Stek i cirka 30 minutter. Ta ut og pensle potetene igjen. Sett tilbake i ovnen i 10 min.
-
Trinn 4
Ta ut brettet. Stikk en pinne eller bambusspyd i toppen på hver potet. Stikk inn en rosmarinkvist i hver potet. Stikk ost i hver eller annenhver sprekk i poteten. Strø over litt mer salt og pepper. Stek videre i cirka 10 minutter til osten er smeltet.
-
Trinn 5
Server med rømme og hakket gressløk.
TIPS
Stek gjerne baconbiter og strø over for ekstra smak.