Hasselbackpoteter med ost og urter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Hasselbackpoteter med ost og urter

Hasselbackpoteter med ost og urter

4.1 i snitt
Hasselbackpoteter med ost og urter
Gratinerte hasselbackpoteter passer like godt til fisk som til biff, kylling og svinekoteletter. Denne retten er krydret med deilig rosmarin.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Medium store poteter
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Hakket rosmarin
8 stk
Små rosmarinkvister
4 skive
Cheddar, delt i tykke strimler
4 ss
Lettrømme
2 ss
Gressløk
4 ss
Olivenolje
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vask og tørk potetene. Skjær tynne snitt halvveis inn i potetene med ca. 2 mm mellomrom.

  2. Trinn 2

    Sett ovnen på 220 grader. Varm olje og smør i en kjele. Tilsett hakket hvitløk, hakket rosmarin og litt salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Pensle potetene med oljeblandingen og sett i ovnen. Stek i cirka 30 minutter. Ta ut og pensle potetene igjen. Sett tilbake i ovnen i 10 min.

  4. Trinn 4

    Ta ut brettet. Stikk en pinne eller bambusspyd i toppen på hver potet. Stikk inn en rosmarinkvist i hver potet. Stikk ost i hver eller annenhver sprekk i poteten. Strø over litt mer salt og pepper. Stek videre i cirka 10 minutter til osten er smeltet.

  5. Trinn 5

    Server med rømme og hakket gressløk.

TIPS

Stek gjerne baconbiter og strø over for ekstra smak.