Ertestuing | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ertestuing

4.3 i snitt
Ertestuing
Ertestuing er perfekt følge til norske klassikere som kjøttkaker og lutefisk. Superenkelt å lage!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Ertestuing

1 kg
Tørre grønne erter
2 dl
Fløte
1 ts
Malt hvit pepper
200 gr
Smør
1 ss
Salt
2 l
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ertestuing: Legg ertene i kaldt vann natten før de skal kokes. Minimum 12 timer før koking.

  2. Trinn 2

    Hell av bløtleggingsvannet og ha ertene i en kasserolle. Tilsett nytt vann så det dekker ertene med 5 cm.

  3. Trinn 3

    Kok ertene i en time til de er møre. Mos til en ønsket grovhet, og vend inn fløte og terninger med smør. Smak til med salt og pepper.

TIPS

Ertene må legges i vann minimum 12 timer før koking.