Ertestuing | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ertestuing

4.0 i snitt
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
178 planlagt
Ertestuing
Ertestuing er perfekt følge til norske klassikere som kjøttkaker og lutefisk. Superenkelt å lage!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Ertestuing

1 kg
Tørre grønne erter
2 dl
Fløte
1 ts
Malt hvit pepper
200 gr
Smør
1 ss
Salt
2 l
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Ertestuing: Legg ertene i kaldt vann natten før de skal kokes. Minimum 12 timer før koking.

Trinn 2

Hell av bløtleggingsvannet og ha ertene i en kasserolle. Tilsett nytt vann så det dekker ertene med 5 cm.

Trinn 3

Kok ertene i en time til de er møre. Mos til en ønsket grovhet, og vend inn fløte og terninger med smør. Smak til med salt og pepper.

TIPS

Ertene må legges i vann minimum 12 timer før koking.