Hopp til innhold

Curtido – fermentert kål relish

Ingen vurderinger
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
4 planlagt
Curtido – fermentert kål relish

Mange land har berømte retter med kål som hovedingrediens. Norge har kål, Korea har kimchi og Mexico har curtido. Kålen er perfekt tilbehør til all tex-mex mat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Hodekål
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Liten løk
1 stk
Rød chili
3 ss
Eplecidereddik
1 ts
Solsikkeolje
2 ts
Sukker
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Riv hodekål, gulrot og løk på et rivjern i tynne strimler. Finhakk chili. Ha grønnsakene i en bolle.

Trinn 2

Ha eddik, solsikkeolje, sukker og salt i en liten kjele. Kok opp, reduser varmen, og småkok til saltet og sukkeret er oppløst. La blandingen kjøle helt ned. Hell blandingen over grønnsakene og bland godt sammen. Dekk over bollen med plastfilm og la curtido’en stå i kjøleskapet i minst en time.