Grillfest | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Grillfest

5.0 i snitt
Grillfest
Fyr opp grillen og inviter til grillfest! Her gir Bent Stiansen deg oppskrift og tips til tilberedning av kjøtt, kylling, fisk og tilbehør. Denne oppskriften passer for 6 personer, men juster antallet opp eller ned med det som passer for deg.

Velg antall personer

Voksne
3
Barn
3

Ingredienser

Grillmat

360 gr
Sliders
240 gr
Spesialpølser
700 gr
Spareribs
500 gr
Kyllingbryst
400 gr
Laks
500 gr
Pampas entrecote

Tilbehør

1 flaske
Smokey Hot Aple BBQ Sauce
1 bunt
Asparges
1 pk
Maiskolber sousvide
1 beger
Maissalat
2 beger
Potetsalat
1 beger
Aioli
1 pk
Cherrytomater

Blandet salat

1 stk
Isbergsalat
1 stk
Agurk
1 stk
Paprika

Brød

1 pk
Pinsa eller foccacia
1 flaske
Olivenolje
3 fedd
Hvitløk
1 bunt
Friske urter (f.eks timian eller rosmarin)

Slik gjør du

 1. Trinn 1

   

  Kjøtt:

  Sliders: Pensle sliderne med olivenolje og grilles 2 minutter på hver side. Pensles så med BBQ sauce og vendes et par ganger på grillen.

  Pølser: Snitt pølsene forsiktig i skinnet på hver side og grill 3 minutter på hver side på medium varm, evt indirekte varme så de ikke brenner og sprekker. Del i to.

  Spareribs: Ta spareribbene ut av sous vide posen og grill 3 minutter på hver side. Pensle med BBQ sauce og fortsett grillingen et par minutter. Del opp i biter ved servering. Ta vare på den geleaktige kraften i sous vide posen. Kok den opp med restene av BBQ saucen og server til grillmaten.

  Pampas Entrecote: Salte og pepre biffen og pensle med olivenolje. Grill 3-4 minutter på hver side på direkte grill og pensle med BBQ Sauce. Hvil biffen i 5 minutter. Del biffen i 6 biter.

 2. Trinn 2

   

  Kylling og fisk:

  Solvinge kyllingbryst: Pensle kyllingbrystene med olivenolje, salt og pepre og grill 3 minutter på hver side. Flytt over til indirekte varme og grill under lokk til kjernetemperatur 65 grader. Et kyllingbryst tar 10-12 minutter i total grilltid. Pensle gjerne med BBQ sauce når brystene ligger og ettersteker på indirekte varme. Hvil i 5 minutter og del i biter.

  Laks: Pensle laksebitene med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill 3 minutter på skinnsiden og snu. Grill 1-2 minutter på kjøttsiden og server laksen litt rosa i midten. Pensle gjerne fisken med BBQ saus.

 3. Trinn 3

   

  Tilbehør:

  Grillet asparges: Knekk bunnen av aspargesen der den er trenete. Salt og pepre og pensle med olivenolje. Grill på direkte varme 2-3 minutter på hver side.

  Grillet mais: Del maisen i tre biter og grill på samme måte som asparges

  Cherrytomater: Del tomatene i 2 og bland med salt, pepper olivenolje

  Aioli: Serveres til grillede grønnsaker og grillet Pinsa

 4. Trinn 4

   

  Brød og blandet salat:

  Pinsa: Grill pinsa 2 minutter på hver side. Pensle med olivenolje, gjerne blandet med hakket hvitløk, timian og rosmarin og del Pinsaen i passende biter.

  Blandet salat: bland det du ønsker is salaten, f.eks salat, agurk, tomater.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.