Grillfest
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kjøtt:
Sliders: Pensle sliderne med olivenolje og grilles 2 minutter på hver side. Pensles så med BBQ sauce og vendes et par ganger på grillen.
Pølser: Snitt pølsene forsiktig i skinnet på hver side og grill 3 minutter på hver side på medium varm, evt indirekte varme så de ikke brenner og sprekker. Del i to.
Spareribs: Ta spareribbene ut av sous vide posen og grill 3 minutter på hver side. Pensle med BBQ sauce og fortsett grillingen et par minutter. Del opp i biter ved servering. Ta vare på den geleaktige kraften i sous vide posen. Kok den opp med restene av BBQ saucen og server til grillmaten.
Pampas Entrecote: Salte og pepre biffen og pensle med olivenolje. Grill 3-4 minutter på hver side på direkte grill og pensle med BBQ Sauce. Hvil biffen i 5 minutter. Del biffen i 6 biter.
Tips!
Beregn ca. 350 til 400 g protein pr. voksen person dersom det kun serveres grillmat. -
Trinn 2
Kylling og fisk:
Solvinge kyllingbryst: Pensle kyllingbrystene med olivenolje, salt og pepre og grill 3 minutter på hver side. Flytt over til indirekte varme og grill under lokk til kjernetemperatur 65 grader. Et kyllingbryst tar 10-12 minutter i total grilltid. Pensle gjerne med BBQ sauce når brystene ligger og ettersteker på indirekte varme. Hvil i 5 minutter og del i biter.
Laks: Pensle laksebitene med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill 3 minutter på skinnsiden og snu. Grill 1-2 minutter på kjøttsiden og server laksen litt rosa i midten. Pensle gjerne fisken med BBQ saus.
-
Trinn 3
Tilbehør:
Grillet asparges: Knekk bunnen av aspargesen der den er trenete. Salt og pepre og pensle med olivenolje. Grill på direkte varme 2-3 minutter på hver side.
Grillet mais: Del maisen i tre biter og grill på samme måte som asparges
Cherrytomater: Del tomatene i 2 og bland med salt, pepper olivenolje
Aioli: Serveres til grillede grønnsaker og grillet Pinsa
-
Trinn 4
Brød og blandet salat:
Pinsa: Grill pinsa 2 minutter på hver side. Pensle med olivenolje, gjerne blandet med hakket hvitløk, timian og rosmarin og del Pinsaen i passende biter.
Blandet salat: bland det du ønsker is salaten, f.eks salat, agurk, tomater.