Bruschetta Mantecato
Baccalà Mantecato er en ikke så fjern kusine av den provençalske brandade de morue. Mantecato får du ofte servert på de bortgjemte små barene, bacariene, i Venezia. Navnet «mantecato» kommer fra verbet mantecare som i gastronomisk sammenheng betyr å "slå" eller "røre kraftig" for å skape en kremet konsistens. Her har vi laget en variant med fersk torsk i stedet for tørrfisk som er ingrediensen i originaloppskriften- baccalà mantecato!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Trekk torskefileten sammen med et helt fedd hvitløk i melk på svak varme i 20 minutter.
-
Trinn 2
Fisk opp hvitløksfeddet.
-
Trinn 3
Kjør torsken i en blender sammen med potet, ett fedd hvitløk og olivenolje. Kjør til du har en krem, og smak til med salt og nykvernet pepper.
-
Trinn 4
Grill eller rist brødet, drypp over litt olivenolje, legg på torskekremen og topp med frisk persille. Server som en antipasti!
Prøv også