Bruschetta Mantecato | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Bruschetta Mantecato

Bruschetta Mantecato

2.2 i snitt
Bruschetta Mantecato
Baccalà Mantecato er en ikke så fjern kusine av den provençalske brandade de morue. Mantecato får du ofte servert på de bortgjemte små barene, bacariene, i Venezia. Navnet «mantecato» kommer fra verbet mantecare som i gastronomisk sammenheng betyr å "slå" eller "røre kraftig" for å skape en kremet konsistens. Her har vi laget en variant med fersk torsk i stedet for tørrfisk som er ingrediensen i originaloppskriften- baccalà mantecato!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

125 gr
Torskefilet
1 stk
Kokt potet
2 fedd
Hvitløksfedd
5 dl
Melk
2 klype
Persille
300 gr
Skiver av landbrød eller baguette
2 ss
Olivenolje
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Trekk torskefileten sammen med et helt fedd hvitløk i melk på svak varme i 20 minutter.

  2. Trinn 2

    Fisk opp hvitløksfeddet.

  3. Trinn 3

    Kjør torsken i en blender sammen med potet, ett fedd hvitløk og olivenolje. Kjør til du har en krem, og smak til med salt og nykvernet pepper.

  4. Trinn 4

    Grill eller rist brødet, drypp over litt olivenolje, legg på torskekremen og topp med frisk persille. Server som en antipasti!