Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Pokebowl med laks og mango

Pokebowl med laks og mango

4.1 i snitt
Pokebowl med laks og mango
En poke bowl er en sunn og trendy rett med røtter i det hawaiianske kjøkkenet. Den består gjerne av ris, rå fisk som salmalaks, og en kombinasjon av frisk frukt, grønnsaker og smakfulle toppinger. Prøv en variant med salmalaks og mangosalat for en enkel og næringsrik middag i hverdagen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Salmalaks
3 ss
Soyasaus
2 ss
Sesamolje
1 stk
Løk, finhakket
1 stk
Mango i terninger
0.5 stk
Agurk i strimler
250 gr
Jasminris, hurtigris
1 pk
Spirer
1 stk
Vårløk i skiver
1 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del laksen i terninger på 2×2 cm. Bland soyasaus, løk, sesamolje og sesamfrø, og bland med laksen. La marinere i kjøleskapet i 15 minutter.

  2. Trinn 2

    Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl den litt før du legger den i fire dype skåler.

  3. Trinn 3

    Skjær agurken i strimler, gjerne med grønnsaksskreller. Kutt mango i terninger og vårløk i skiver.

  4. Trinn 4

    Dander laks, mango, agurk og vårløk over risen. Dryss over spirer og sesamfrø og server.

     

    Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften.

Tips

Ønsker du en mer spicy rett kan du blande inn finhakket chili etter eget ønske i laksemarinaden.