Hopp til innhold

Laksebowl med mango

3.9 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
506 planlagt
Laksebowl med mango
Poke bowl, eller alt-i-en-bolle, er en trendy rett hentet fra det Hawaiianske kjøkken. Ris og rå fisk er hovedingrediensene, sammen med frisk, oppkuttet frukt og grønnsaker. Prøv poke bowl med salmalaks og mangosalat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Salmalaks
3 ss
Soyasaus
2 ss
Sesamolje
1 stk
Løk, finhakket
1 stk
Mango i terninger
0.5 stk
Agurk i strimler
250 gr
Jasminris, hurtigris
1 pk
Spirer
1 stk
Vårløk i skiver
1 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

Del laksen i terninger på 2×2 cm. Bland soyasaus, løk, sesamolje og sesamfrø, og bland med laksen. La marinere i kjøleskapet i 15 minutter.

Trinn 2

Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl den litt før du legger den i fire dype skåler.

Trinn 3

Skjær agurken i strimler, gjerne med grønnsaksskreller. Kutt mango i terninger og vårløk i skiver.

Trinn 4

Dander laks, mango, agurk og vårløk over risen. Dryss over spirer og sesamfrø og server.

Tips

Ønsker du en mer spicy rett kan du blande inn finhakket chili etter eget ønske i laksemarinaden.