Laksebowl med mango
Poke bowl, eller alt-i-en-bolle, er en trendy rett hentet fra det Hawaiianske kjøkken. Ris og rå fisk er hovedingrediensene, sammen med frisk, oppkuttet frukt og grønnsaker. Prøv poke bowl med salmalaks og mangosalat.
Velg antall personer
2 voksne
2 barn
Slik gjør du
Trinn 1
Del laksen i terninger på 2x2 cm. Bland soyasaus, løk, sesamolje og sesamfrø, og bland med laksen. La marinere i kjøleskapet i 15 minutter.
Trinn 2
Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl den litt før du legger den i fire dype skåler.
Trinn 3
Skjær agurken i strimler, gjerne med grønnsaksskreller. Kutt mango i terninger og vårløk i skiver.
Trinn 4
Dander laks, mango, agurk og vårløk over risen. Dryss over spirer og sesamfrø og server.
Tips
Ønsker du en mer spicy rett kan du blande inn finhakket chili etter eget ønske i laksemarinaden.