Runde knekkebrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Runde knekkebrød

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
27 planlagt
Runde knekkebrød
Runde, tynne knekkebrød er perfekte til frokost, men også som et alternativ til flatbrød eller kjeks.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

25 gr
Fersk gjær
220 gr
Rugmel
2.5 dl
Lunkent vann
2 ts
Salt
120 gr
Siktet hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Løs gjæren opp i lunkent vann. Bland inn de tørre ingrediensene og elt til en smidig deig.

Trinn 2

Kle bakebollen med plast og sett til heving i 30 minutter, på et lunt sted. Sett ovnen på 230 grader.

Trinn 3

Del deigen i 20 emner og kjevl ut til sirkler. Juster kantene med en pizzarulle og stikk hull i midten med et glass eller utstikkerform.

Trinn 4

Legg sirklene på bakebrett med bakepapir. Prikk huller med en gaffel, og pensle rundstykkene med vann. Strø over litt fingersalt og eventuelt litt sesamfrø, hvis du har.

Trinn 5

Sett i ovnen og stek i 7-8 minutter til brødene er sprø. Avkjøl på rist og oppbevar tørt.

 

Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften

Oppskriften gir

14-16 knekkebrød.