Grytebrød med sprø skorpe

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Ha gjær i en bolle. Varme melken og bland med kaldt vann. Hell det over gjæren og la stå i 15 min.
Trinn 2
Tilsett mel, gresskarkjerner, olje, salt og sukker eller honning. Elt sammen til en fin deig, og forme til en ball. Strø mel i en bolle og legg deigen i bollen. Strø litt mel over, dekk til bollen og hev deigen i 1 time.
Trinn 3
Sett ovnen til 240 grader, varmluft. Smør gryten med smør eller olje. Dryss mel i gryten, så brødet ikke setter seg fast. Ha deigen forsiktig over i gryten. Snitt toppen og pensle med melk.
Trinn 4
Sett gryten med lokk midt i ovnen og stek i ca. 30 min. Ta lokket av og stek i ca. 5 min. til brødet er gyllent og gjennomstekt. Ta ut gryten og løsne forsiktig brødet fra gryta. Avkjøl på rist.