Grytebrød med sprø skorpe | Oppskrifter
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Brød og rundstykker Grytebrød med sprø skorpe

Grytebrød med sprø skorpe

4.1 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Grytebrød med sprø skorpe
Har du en god gammeldags støpejernsgryte med lokk, er den perfekt å bake brød i. Den gir nemlig saftig brød med skikkelig sprø skorpe. Prøv selv!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

900 gr
Hvetemel + 1 ss i gryten
0.5 pk
Fersk gjær
2 dl
Melk + 1 ss til pensling
3 dl
Vann
1 dl
Gresskarkjerner
2 ss
Olivenolje
2 ts
Salt
2 ss
Sukker (eller honning)
1 dash
Smør/olje til å smøre gryten

Slik gjør du

Trinn 1

Ha gjær i en bolle. Varme melken og bland med kaldt vann. Hell det over gjæren og la stå i 15 min.

Trinn 2

Tilsett mel, gresskarkjerner, olje, salt og sukker eller honning. Elt sammen til en fin deig, og forme til en ball. Strø mel i en bolle og legg deigen i bollen. Strø litt mel over, dekk til bollen og hev deigen i 1 time.

Trinn 3

Sett ovnen til 240 grader, varmluft. Smør gryten med smør eller olje. Dryss mel i gryten, så brødet ikke setter seg fast. Ha deigen forsiktig over i gryten. Snitt toppen og pensle med melk.

Trinn 4

Sett gryten med lokk midt i ovnen og stek i ca. 30 min. Ta lokket av og stek i ca. 5 min. til brødet er gyllent og gjennomstekt. Ta ut gryten og løsne forsiktig brødet fra gryta. Avkjøl på rist.