Rema.no Lær mer Rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker

- Du må ikke til bonden for å finne høstens beste råvarer.

Det er høst, og det bugner av norsk frukt og grønt i butikkene. De fleste kjenner til norske gulrøtter og poteter, men det er mange andre gode rotgrønnsaker våre bønder har å by på. For å gjøre det litt enklere har vi laget egne forpakninger med ulike beter, pastinakk og sellerirot. Kjøper du sesongens grønnsaker nå som de er på sitt beste, får du ikke bare mye for pengene, men også svært god kvalitet. Se etter høstens rotgrønnsaker i din lokale REMA 1000-butikk!

Kålrot
Sødmefull og c-vitaminrik rotfrukt – prøv den i stapper, råkost, supper og ovnsbakte eller dampede rotfruktblandinger!

Sellerirot
Selleriroten har en søtlig smak med fine, avdempede krydderaromaer i retning selleri. Brukes mye i supper, pureer, lapskaus og frikasseer.

Pastinakk
Pastinakken ser ut som en hvit gulrot og smaken er mild og søtlig. Prøv glasert eller ovnsbakt pastinakk!

Beter
Beter finnes i flere farger og har en tiltalende jordsmak og sødme. Kan brukes i pureer, supper, bakes i ovn eller stekes i panne.

Gulrot
Gulroten er en av våre mest populære grønnsaker og byr på mye sødme, smak og farge. Smaker fantastisk i råkost eller ferskpresset juice. Prøv deg fram, variasjon gir matglede!

Jordskokk
De sopp- og nøtteaktige aromaene og den krydrede, milde anissmaken til jordskokken kan gi assosiasjoner til trøfler. Tilberedningen er veldig lik som for poteter – de kan bakes, kokes, dampes, grilles og moses.

Persillerot
Persillerot er i nær slekt med persillen, men smaken minner om sellerirot. Godt i supper og pureer, men den er aller best i tynne skiver stekt i olje. Prøv selv!

Poteter
Det finnes en mengde ulike potetsorter med forskjellige egenskaper og smaksnyanser! Sorter og kok poteter som har lik størrelse, slik at du unngår at de minste kokes i stykker.

Hasle Gård

Hasle Gård er en av produsentene som leverer rotgrønnsaker til REMA 1000. Bli bedre kjent med bonden Roy Hasle og lær mer om beter og persillerøtter.

 

Filmer