Hopp til innhold

Eplesyltede beter med fenalår

4.0 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Eplesyltede beter med fenalår
Syltede beter passer utmerket til middagsretter med kjøtt, fisk – eller fenalår. Prøv mesterkokk Bent Stiansens velsmakende og enkle oppskrift på eplesyltede beter med fenalår og rømme. Perfekt kosemat!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Rødbeter (evt andre beter)
3 dl
Vann
2 ts
Salt
3 dl
Eplemost
1 ss
Honning
2 dl
Revet parmesan
200 gr
Spekeskinke eller fenalår
1.5 dl
Rømme
1 pk
Ruccula

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell rødbeter og skjær i 1 cm skiver eller terninger. Ha rødbetene i en kjele med vann og salt, og kok i 15 minutter under lokk.

Trinn 2

Hell av kokevannet og tilsett eplemost og honning i kjelen med rødbeter. Kok rødbetene med eplemost uten lokk, slik at eplemosten koker inn og glaserer betene.

Trinn 3

Legg betene på et fat, og la de avkjøle i 3 minutter. Ha på tynne skiver fenalår, revet parmesan og klatter med rømme. Pynt med ruccola.