Eplesyltede beter med fenalår
Syltede beter passer utmerket til middagsretter med kjøtt, fisk – eller fenalår. Prøv mesterkokk Bent Stiansens velsmakende og enkle oppskrift på eplesyltede beter med fenalår og rømme. Perfekt kosemat!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell rødbeter og skjær i 1 cm skiver eller terninger. Ha rødbetene i en kjele med vann og salt, og kok i 15 minutter under lokk.
-
Trinn 2
Hell av kokevannet og tilsett eplemost og honning i kjelen med rødbeter. Kok rødbetene med eplemost uten lokk, slik at eplemosten koker inn og glaserer betene.
-
Trinn 3
Legg betene på et fat, og la de avkjøle i 3 minutter. Ha på tynne skiver fenalår, revet parmesan og klatter med rømme. Pynt med ruccola.
Serveringstips
Flatbrød og smør