Koteletter med søtpotetmos | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Koteletter Koteletter med søtpotetmos

Koteletter med søtpotetmos

3.3 i snitt
Koteletter med søtpotetmos
Koteletter og søtpotet er en uslåelig smakskombinasjon. Dette er hverdagsmiddagen som smaker av helg.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

5 stk
Nakkekoteletter ca 750g Nordfjord
4 ss
Smør
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper
1 ss
Timian, hakket
0.5 dl
Vann
1 stk
Appelsin
500 gr
Søtpotet
4 ss
Smør
1 pose
Aspargesbønner, frossen

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag søtpotetmos: Skrell søtpotet og skjær i terninger. Kok møre. Sil av vannet og mos med smør. Del appelsinen i to og skvis saften av en halv i mosen. Salte og pepre.

  2. Trinn 2

    Stek kotelettene i smør og olje til de er gylne og gjennomstekte. Salte og pepre – og strø over hakket timian. Tilsett saften fra den andre halve appelsinen, samt 1/2 dl vann. Sett på lokket og putre videre i noen minutter.

  3. Trinn 3

    Kok aspargesbønner i noen minutter i saltet vann. Server koteletter med appelsin- og timiansky, sammen med søtpotetmos og aspargesbønner.