Koteletter med rotgrønnsaker og salsa | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Koteletter med rotgrønnsaker og salsa

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
266 planlagt
Koteletter med rotgrønnsaker og salsa

Saftige koteletter er nydelig i seg selv, men toppet med salsa verde og ovnsbakte rotgrønnsaker, så tar du det til et helt nytt nivå. Godt og enkelt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker

5 stk
Gulrøtter
2 stk
Persillerot
400 gr
Småpoteter
200 gr
Sellerirot
1 stk
Grønn squash
2 ss
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Svinekotelett

1 pk
Svinekotelett
1 ts
Salt
0.5 ts
Pepper
2 ss
Olje til steking

Salsa verde

1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Hakket persille
1 dl
Hakket basilikum
1 dl
Hakket mynte
1 stk
Rød chili (etter ønsket styrke)
1 stk
Sitron
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220°C.

Vask og rens grønnsaker og poteter. Kutt rotgrønnsaker og squash i like store biter. Del småpoteter i to.

Trinn 2

Ha alt over i en ildfast form, krydre med salt og nykvernet pepper og drypp over olivenolje. Bland sammen og stek i ovnen i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Ha salt og pepper på kotelettene, stek dem på sterk varme i olje i ca. 2 minutter på hver side.

Ta ut formen med grønnsakene og legg kjøttet oppå grønnsakene.

Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i ca. 5 minutter.

Trinn 4

Salsa verde: Finhakk alle ingrediensene og bland med olivenoljen. Smak til med sitron og salt.