Koteletter med appelsinglace og pesto | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Koteletter Koteletter med appelsinglace og pesto

Koteletter med appelsinglace og pesto

4.3 i snitt
Koteletter med appelsinglace og pesto
Sennep og appelsin er perfekt følge til nakkekoteletter. Med den deilige spinatpestoen til, blir det en fargefest på bordet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Nakkekoteletter
1 kvist
Rosmarin (valgfritt)
2 ss
Smør eller olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Spinatpesto

200 gr
Vasket spinat
1 ts
Honning
5 ss
Olivenolje
1 dl
Parmesan (finrevet)
50 gr
Valnøtter
1 klype
Salt

Glace

3 stk
Appelsin
4 ss
Honning
1 ts
Grov sennep
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Olivenolje

Salat

1 pose
Ruccula
1 stk
Appelsin
50 gr
Valnøtter
2 ss
Olivenolje
1 ts
Sitronsaft

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Trinn 2

    Ha alle ingrediensene til spinatpestoen i en blender, eller bruk stavmikser. Kjør fint. Smak til med salt.

  3. Trinn 3

    Lag glace: Press saft av appelsinene. Bland med honning, sennep, finhakket hvitløk og olivenolje.

  4. Trinn 4

    Salte og pepre nakkekotelettene. Brun dem (ikke gjennomstek) i en panne med smør/olje og rosmarin. Legg dem i en ildfast form.

  5. Trinn 5

    Hell glacen i pannen og kok inn til halvparten. Hell glace over kotelettene og sett formen i ovnen i ca. 15 min.

  6. Trinn 6

    Lag salaten: Skjær av skall og hvit hinne på appelsinen og skjær den i halvmåner. Bland sammen ruccula, appelsin og grovhakkede valnøtter. Bland sammen olje og sitronsaft og hell over salaten.

    Couscous er et godt valg som tilbehør.