Koteletter med appelsinglace og pesto | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Koteletter med appelsinglace og pesto

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
20 ingredienser
Koteletter med appelsinglace og pesto
Sennep og appelsin er perfekt følge til nakkekoteletter. Med den deilige spinatpestoen til, blir det en fargefest på bordet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Nakkekoteletter
1 kvist
Rosmarin (valgfritt)
2 ss
Smør eller olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Spinatpesto

200 gr
Vasket spinat
1 ts
Honning
5 ss
Olivenolje
1 dl
Parmesan (finrevet)
50 gr
Valnøtter
1 klype
Salt

Glace

3 stk
Appelsin
4 ss
Honning
1 ts
Grov sennep
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Olivenolje

Salat

1 pose
Ruccula
1 stk
Appelsin
50 gr
Valnøtter
2 ss
Olivenolje
1 ts
Sitronsaft

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Trinn 2

Ha alle ingrediensene til spinatpestoen i en blender, eller bruk stavmikser. Kjør fint. Smak til med salt.

Trinn 3

Lag glace: Press saft av appelsinene. Bland med honning, sennep, finhakket hvitløk og olivenolje.

Trinn 4

Salte og pepre nakkekotelettene. Brun dem (ikke gjennomstek) i en panne med smør/olje og rosmarin. Legg dem i en ildfast form.

Trinn 5

Hell glacen i pannen og kok inn til halvparten. Hell glace over kotelettene og sett formen i ovnen i ca. 15 min.

Trinn 6

Lag salaten: Skjær av skall og hvit hinne på appelsinen og skjær den i halvmåner. Bland sammen ruccula, appelsin og grovhakkede valnøtter. Bland sammen olje og sitronsaft og hell over salaten.

Couscous er et godt valg som tilbehør.