Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget smør Syrlig sjalottløksmør

Syrlig sjalottløksmør

4.0 i snitt
Syrlig sjalottløksmør
Dette er et superfriskt og smakfullt smør som passer perfekt til fisk, kjøtt eller grønnsaker. Dette løfter grillmaten til et nytt nivå.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 ss
Sitronsaft
2 dl
Finhakket sjalottløk
200 gr
Meierismør
1 ts
Kvernet pepper
3 ss
Hvitvinseddik eller eplesidereddik
3 ss
Vann
0.5 ts
Salt
1 ts
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett smøret ut på kjøkkenbenken en times tid før du skal lage smøret. Når det er ved romtemperatur er det mye lettere å håndtere.

  2. Trinn 2

    Finhakk sjalottløk eller rødløk og ha i en kjele med eddik, vann og sukker. Kok til all væske er kokt inn.

  3. Trinn 3

    Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk i ca. 10 minutter til det blir luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser.

  4. Trinn 4

    Fordel smørmiksen på et stykke plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Rull til en pølse og vri endene sammen motsatt vei, slik at det former seg til en tykk pølse.

  5. Trinn 5

    Sett til avkjøling i kjøleskapet. Det holder seg ca. en uke. Du kan også oppbevare det i fryseren. Da holder det i ca. en måned.

    Skjær smøret i skiver og server til grillmat.