Hjemmelaget hvitløkssmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget smør Hjemmelaget hvitløkssmør

Hjemmelaget hvitløkssmør

3.6 i snitt
Hjemmelaget hvitløkssmør
Prøv dette hvitløkssmøret med persille og sitronsaft. Urter og sitrus balanserer hvitløkssmaken og smaker nydelig på brød, fisk, kjøtt og kylling.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 ss
Sitronsaft
2 fedd
Hvitløk (finhakket)
1 dl
Persille (finhakket)
200 gr
Meierismør
1 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett smøret ut på kjøkkenbenken en times tid før du skal lage smøret. Når det er ved romtemperatur er det mye lettere å håndtere.

  2. Trinn 2

    Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk i ca. 10 minutter til det blir luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser.

  3. Trinn 3

    Fordel smørmiksen på et stykke plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Rull til en pølse og vri endene sammen motsatt vei, slik at det former seg til en tykk pølse.

  4. Trinn 4

    Sett til avkjøling i kjøleskapet. Det holder seg ca. en uke. Du kan også oppbevare det i fryseren. Da holder det i ca. en måned.

    Skjær smøret i skiver og server til grillmat.