Langpannepizza med pepperoni
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pizzabunn: Bland gjær, mel, salt og 3 ss av olivenoljen i en kjøkkenmaskin. Kjør på middels hastighet med eltekrok. Tilsett vann.
Bland videre i 2–3 minutter til deigen er godt blandet. Skru opp hastigheten elt videre i ca. 5 minutter. Deigen skal være glatt og slippe bollen.
Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir. Fordel resten av olivenoljen i langpannen. Ha i deigen og snu den slik at overflaten blir dekket med olje. Trykk deigen jevnt ut med hendene slik at den dekker hele langpannen.
La deigen hvile i 20 minutter. Hvis det trengs kan du trekke deigen ut i kantene. Vent litt mellom hver gang slik at deigen får slappet av. Dekk over med plastfolie og la stå i romtemperatur i ca. 2 timer.
-
Trinn 2
Tomatsaus: Ha tomatene i en bolle. Tilsett olivenolje og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Forvarm ovnen til 200°C. Fordel mozzarella utover pizzaen. La det bli en ca. 2,5 cm kant rundt hele bunnen som er uten ost og saus. Fordel tomatsausen over osten så osten skinner gjennom. Legg på små boller av salsicciablandingen.
-
Trinn 4
Stek pizzaen i 10 minutter, skru ned varmen til 180°C og bak videre i ca. 20 minutter til osten bobler og kanten på bunnen er gyllen. Dryss over revet parmesan og frisk basilikum før servering.