Hjemmelaget kryddersmør med karri og ingefær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget smør Hjemmelaget kryddersmør med karri og ingefær

Hjemmelaget kryddersmør med karri og ingefær

4.0 i snitt
Hjemmelaget kryddersmør med karri og ingefær
Et supergodt smør som passer perfekt til grillet fisk og kylling. Denne oppskriften faller i smak hos de aller fleste!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 ss
Sitronsaft
0.5 ss
Hakket løk
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Eple i små terninger
2 ts
Revet ingefær
200 gr
Meierismør
1 ts
Kvernet pepper
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Karri

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett smøret ut på kjøkkenbenken en times tid før du skal lage smøret. Når det er ved romtemperatur er det mye lettere å håndtere.

  2. Trinn 2

    Fres hakket løk, hvitløk og eple i solsikkeolje i tre minutter. Tilsett ingefær og karri og fres i ett minutt. Avkjøl.

  3. Trinn 3

    Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk i ca. 10 minutter til det blir luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser.

  4. Trinn 4

    Fordel smørmiksen på et stykke plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Rull til en pølse og vri endene sammen motsatt vei, slik at det former seg til en tykk pølse.

  5. Trinn 5

    Sett til avkjøling i kjøleskapet. Det holder seg ca. en uke. Du kan også oppbevare det i fryseren. Da holder det i ca. en måned.

    Skjær smøret i skiver og server til grillmat.