Hopp til innhold

Koriander- og myntesaus

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
5 planlagt
Koriander- og myntesaus
Når det er store, rike umamismaker med soya og andre asiatiske smaker, synes jeg alltid det er ekstra godt med noe frisk ved siden av. Denne sausen er ekstra god som et kjølende element til sterke retter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 potte
Mynteblader, finhakket bunt
3 ss
Koriander, finhakket
3 ts
Korianderfrø
2 ts
Sitronskall
1 dl
Vann
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vannet i en liten kjele sammen med sukker og myntestilker, samt eventuelt det som er av stygge mynteblader. Kok i 3-4 minutter, slik at sukkeret løser seg opp og du får ut smaken av stilkene.

Trinn 2

Sil væsken og ha den i en blender eller i en kopp som er passe stor for en stavmikser.

Trinn 3

Ha i halvparten av mynten mens vannet fortsatt er kokvarmt og kjør til den er most. Ha i resten av urtene og mos så godt du kan. Du må sikkert stoppe blenderen og skrape ned fra sidene flere ganger underveis. Rør inn korianderfrø og sitronskall.

Tips

Sausen kan fryses uten at det gjør noe for smaken, men fargen blir blassere. Det er godt med litt sitronsaft oppi, men det kan også påvirke fargen, så da er det bedre å servere med lime eller sitron ved siden av.
Ikke bruk peppermynte, den er litt for kraftig til denne bruken. Jeg pleier å kjøpe bunter med mynte som vanligvis brukes til mynte-te og mojito.