Hopp til innhold

Green Goddess salat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
Green Goddess salat
Green Goddess salat er en TikTok-salat som egentlig stammer fra 1920-årene, og Palace Hotel i San Fransisco. Her kommer vår variant av den populære salaten.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Dressing

1 stk
Egg
1 ts
Dijonsennep
1 ss
Sitronsaft
2 dl
Solsikkeolje
1 klype
Flaksalt
1 potte
Bladpersille
1 potte
Gressløk
1 pose
Babyspinat
1 fedd
Hvitløk (finhakket)
2 dl
Yoghurt Naturell
1 klype
Pepper

Salat

1 stk
Agurk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Brokkoli
1 bunt
Vårløk
1 dl
Gresskarkjerner

Slik gjør du

Trinn 1

Lag dressingen: Kjør egg, sennep, salt og sitron med en stavmikser. Spe med olje til du har en tykk majones. Grovhakk urter og spinat og tilsett sammen med finhakket hvitløk. Kjør til en grønn og fin majones. Vend majonesen med yoghurt. Smak til med pepper og mer sitron.

Trinn 2

Skjær vårløk i skiver. Del agurk på langs og skrap ut frø. Skjær agurk og paprika i små terninger.

Trinn 3

Rist gresskarkjerner i en tørr panne til kjernene er gylne. Del brokkolien i buketter. Skrell stilken og del i små terninger. Bukettene deles i mindre biter. Damp brokkolibuketter og stilk i saltet vann i noen minutter. Sil av vannet og ha i bolle sammen med de andre grønnsakene.

Trinn 4

Vend grønnsakene med dressingen og strø ristede gresskarkjerner over.