Hopp til innhold

Rotfruktpannekake med urterømme

4.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
413 planlagt
Rotfruktpannekake med urterømme
Disse sunne pannekakene med madelpotet er raske og enkle å lage til middag. En ny og spennende pannekakerøre som vil overraske og glede familien.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pannekakerøre

4 stk
Egg
3 dl
Melk
200 gr
Mandelpoteter
400 gr
Gulrot, sellerirot, persillerot og pastinakk
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
4 dl
Hvetemel
1 dl
Solsikkeolje

Urterømme

1 stk
Lettrømme
2 dl
Hakket persille, dill, gressløk eller basilikum
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Start med pannekakerøren. Bland eggene sammen med salt og melk. Spe med hvetemel og rør godt sammen så det blir en jevn og fin pannekakerøre.

Trinn 2

Skrell mandelpoteter og rotfruktene og riv dem på det groveste rivjernet. Hell over i pannekakerøren og bland sammen.

Trinn 3

Varm en teflonpanne og ha i litt solsikkeolje. Hell i ca. 1 cm av blandingen og stek på svak/medium varme i 4 minutter på en side. Snu så pannekaken og stek den andre siden i tre minutter.

Trinn 4

Lag urterømmen. Bland sammen alle ingrediensene og smak til. Server til pannekakene.

Tips!

Pannekakene kan gjerne serveres med spekeskinke, fenalår og røkelaks.