Hopp til innhold

Rotfruktpannekake med urterømme

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
413 planlagt
Rotfruktpannekake med urterømme

Denne pannekakevarianten vil både overraske og glede familien. Og den tar ikke stort lenger tid å lage enn de trenger til å samle seg rundt middagsbordet på en travel hverdag.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pannekakerøre

4 stk
Egg
3 dl
Melk
200 gr
Mandelpoteter
400 gr
Gulrot, sellerirot, persillerot og pastinakk
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
4 dl
Hvetemel
1 dl
Solsikkeolje

Urterømme

1 stk
Lettrømme
2 dl
Hakket persille, dill, gressløk eller basilikum
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Start med pannekakerøren. Bland eggene sammen med salt og melk. Spe med hvetemel og rør godt sammen så det blir en jevn og fin pannekakerøre.

Trinn 2

Skrell mandelpoteter og rotfruktene og riv dem på det groveste rivjernet. Hell over i pannekakerøren og bland sammen.

Trinn 3

Varm en teflonpanne og ha i litt solsikkeolje. Hell i ca. 1 cm av blandingen og stek på svak/medium varme i 4 minutter på en side. Snu så pannekaken og stek den andre siden i tre minutter.

Trinn 4

Lag urterømmen. Bland sammen alle ingrediensene og smak til. Server til pannekakene.

Tips!

Pannekakene kan gjerne serveres med spekeskinke, fenalår og røkelaks.