Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pannekaker Pannekaker med hjemmelaget plommesyltetøy

Pannekaker med hjemmelaget plommesyltetøy

4.6 i snitt
Pannekaker med hjemmelaget plommesyltetøy
Å lage hjemmelaget syltetøy er enklere enn du tror. På 15 minutter kan du diske opp med deilige pannekaker toppet med høstens plommer fra hagen eller fruktdisken.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pannekaker

2 ss
Meierismør
4 stk
Egg
2 ss
Sukker
5 dl
Melk
3 dl
Hvetemel
1 klype
Salt

Plommesyltetøy

0.25 kg
Plommer
1.5 dl
Sukker
0.5 dl
Vann
1 stk
Kanelstang

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pannekaker: Bland sammen egg og sukker. Tilsett halvparten av melken. Ha i mel og rør til en jevn røre. Rør inn resten av melken, litt salt og smeltet smør. La røren stå i 15-20 minutter. Stek pannekaker!

  2. Trinn 2

    Plommesyltetøy: Del plommer i to og ta ut stenen. Del så plommene i 1 cm båter.

  3. Trinn 3

    Kok opp sukker med vann og kanelstang. Kok plommene 2 minutter i sukkerlaken og avkjøl.

  4. Trinn 4

    Brett pannekakene i fire, og legg plommesyltetøy over. Server gjerne med vaniljeis.