Chevresalat med kandiserte valnøtter

1.7 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
183 planlagt
Chevresalat med kandiserte valnøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne klassiske franske chevresalaten med ruccola, vinaigrette og kandiserte valnøtter er en vinner som passer hele året. Superenkel framgangsmåte og med smaker de aller fleste liker. Perfekt som forrett eller lunsj.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Lys baguette
3 ss
Olivenolje
400 g
Hvit chevre
1 pose
Ruccula
1 potte
Basilikum
1 ss
Dijonsennep
1 dl
Olivenolje
2 ss
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp valnøtter i kaldt vann og hell bort vannet. Gjør dette tre ganger for å få bort bitterstoffene i valnøttskallet.

Trinn 2

Brun sukkeret til lys karamell og tilsett vineddik og vann.Kok til karamellen løser seg opp.

Tilsett valnøtter og kok dem på svak varme i 15 minutter til sausen begynner å tykne litt. Avkjøl.

Trinn 3

Del baguetten i skiver på ca. 1 cm. Legg skivene på et stekebrett som er penslet med olivenolje.

Stek ved 190 grader i 10 minutter til de er lysebrune. Avkjøl.

Trinn 4

Bland sammen sennep, eddik og spe med olivenolje til en fransk vinaigrette. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Del chevre i skiver og legg på baguettskivene.

Gratiner osten under grillen ved 220 grader til osten smelter og overflaten blir svakt brun.

Trinn 6

Bland salaten med dressing og anrett på tallerken med varme chevretoast, kandiserte valnøtter og pynt med masse frisk basilikum.