Chevresalat med kandiserte valnøtter

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp valnøtter i kaldt vann og hell bort vannet. Gjør dette tre ganger for å få bort bitterstoffene i valnøttskallet.
-
Trinn 2
Brun sukkeret til lys karamell og tilsett vineddik og vann.Kok til karamellen løser seg opp.
Tilsett valnøtter og kok dem på svak varme i 15 minutter til sausen begynner å tykne litt. Avkjøl.
-
Trinn 3
Del baguetten i skiver på ca. 1 cm. Legg skivene på et stekebrett som er penslet med olivenolje.
Stek ved 190 grader i 10 minutter til de er lysebrune. Avkjøl.
-
Trinn 4
Bland sammen sennep, eddik og spe med olivenolje til en fransk vinaigrette. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Del chevre i skiver og legg på baguettskivene.
Gratiner osten under grillen ved 220 grader til osten smelter og overflaten blir svakt brun.
-
Trinn 6
Bland salaten med dressing og anrett på tallerken med varme chevretoast, kandiserte valnøtter og pynt med masse frisk basilikum.