Blåmuggost med aprikos og valnøtter

Denne fine, milde blåmuggosten blir ekstra god med søtlig tilbehør som valnøtter i sirup og hjemmelaget aprikosmarmelade. La gjerne osten ligge noen timer i romtemperatur før servering – da smaker den mer!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
Trinn 2
Rist nøtter i en tørr panne, ha på honning og halvparten av cognac`en. Kok det inn til sirup. Ta pannen av platen og bland inn resten av cognac’en. Avkjøl.
Trinn 3
Kok aprikos i hvitvin i ca. 15 minutter. Sil av overflødig væske og kjør aprikosene til marmelade i en blender. Spe med litt vann hvis marmeladen er for tykk. Smak til med sukker og litt salt.
Trinn 4
Anrett osten på fat sammen med aprikosmarmelade og valnøtter. Server med rugbrød til.
Du kan lage aprikosmarmeladen i forveien. Den holder seg lenge i kjøleskapet.