Blåmuggost med aprikos og valnøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Ost Blåmuggost med aprikos og valnøtter

Blåmuggost med aprikos og valnøtter

5.0 i snitt
Blåmuggost med aprikos og valnøtter
Denne fine, milde blåmuggosten blir ekstra god med søtlig tilbehør som valnøtter i sirup og hjemmelaget aprikosmarmelade. La gjerne osten ligge noen timer i romtemperatur før servering – da smaker den mer!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ost

1 stk
Selbu Blå ost

Nøtter

1 pose
Valnøtter
1 dl
Honning
1 dl
Cognac

Aprikos

250 gr
Tørkede aprikoser
3 dl
Hvitvin
1 ts
Sukker

Tilbehør

4 skive
Rugbrød

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

  2. Trinn 2

    Rist nøtter i en tørr panne, ha på honning og halvparten av cognac`en. Kok det inn til sirup. Ta pannen av platen og bland inn resten av cognac’en. Avkjøl.

  3. Trinn 3

    Kok aprikos i hvitvin i ca. 15 minutter. Sil av overflødig væske og kjør aprikosene til marmelade i en blender. Spe med litt vann hvis marmeladen er for tykk. Smak til med sukker og litt salt.

  4. Trinn 4

    Anrett osten på fat sammen med aprikosmarmelade og valnøtter. Server med rugbrød til.

Du kan lage aprikosmarmeladen i forveien. Den holder seg lenge i kjøleskapet.