Hopp til innhold

Blåmuggost med aprikos og valnøtter

5.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
46 planlagt
Blåmuggost med aprikos og valnøtter

Denne fine, milde blåmuggosten blir ekstra god med søtlig tilbehør som valnøtter i sirup og hjemmelaget aprikosmarmelade. La gjerne osten ligge noen timer i romtemperatur før servering – da smaker den mer!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ost

1 stk
Selbu Blå ost

Nøtter

1 pose
Valnøtter
1 dl
Honning
1 dl
Cognac

Aprikos

250 gr
Tørkede aprikoser
3 dl
Hvitvin
1 ts
Sukker

Tilbehør

4 skive
Rugbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Rist nøtter i en tørr panne, ha på honning og halvparten av cognac`en. Kok det inn til sirup. Ta pannen av platen og bland inn resten av cognac’en. Avkjøl.

Trinn 3

Kok aprikos i hvitvin i ca. 15 minutter. Sil av overflødig væske og kjør aprikosene til marmelade i en blender. Spe med litt vann hvis marmeladen er for tykk. Smak til med sukker og litt salt.

Trinn 4

Anrett osten på fat sammen med aprikosmarmelade og valnøtter. Server med rugbrød til.

Du kan lage aprikosmarmeladen i forveien. Den holder seg lenge i kjøleskapet.