Brente mandler
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha sukker og vann i en kjele og kok opp på middels varme. Kok uten omrøring til sukkeret begynner å bli lysebrunt. Pass på så sukkeret ikke blir mørkebrunt, det går veldig fort! Karamellfargen skal være nøttebrun.
-
Trinn 2
Tilsett mandler og stek/kok disse under forsiktig omrøring i ca. 5 minutter til karamellen klistrer seg rundt mandlene.
-
Trinn 3
Legg bakepapir utover benken og spraye eller pensle med litt solsikkeolje. Hell mandlene utover bakepapiret og skill dem fra hverandre slik at de ligger en og en, dekket med litt karamell.
-
Trinn 4
Avkjøl helt. Oppbevar de brente mandlene på tette glass eller bokser i romtemperatur
Tips
Vil du ha mandlene ekstra sprø kan du steke dem i 10 minutter på 200°C i 10-15 minutter før du starter.