Tacovaffel med egg og kylling
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag vaffelrøre: Pisk sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre. La svelle i 30 minutter.
-
Trinn 2
Forvarm ovnen til 250 grader. Lag marinade av olivenolje, hvitløksfedd, limesaft, krydder og salt. Bland sammen med en stavmikser.
-
Trinn 3
Legg kyllinglårene i en frysepose og hell marinaden i posen. Bland godt.
-
Trinn 4
Ha kyllinglår med marinade på et stekebrett med bakepapir. Stek i 10 minutter, og skru deretter ovnen ned til 100 grader. La lårene steke i ca. 15 minutter til.
-
Trinn 5
Smør vaffeljernet med litt smør og stek opp vaffelrøren til gylne, sprø vafler.
-
Trinn 6
Ta kyllinglårene ut av ovnen og la hvile i noen minutter. Bruk en gaffel til å skrape av kjøttet fra beina. Bland kjøttet med stekesaft, marinade og det crispy skinnet.
-
Trinn 7
Stek speilegg, sunny side up!
-
Trinn 8
Topp de nystekte vaflene med revet kyllinglår, stekt egg, fersk koriander, oppkuttet vårløk, rømme, tomatsalsa og reddiker kuttet i tynne skiver.
TIPS!
For mest mulig smak, kan kyllingen legges i marinade kvelden i forveien. Vil du ha retten mer spicy kan du ha over hot sauce før servering.