Tacovaffel med egg og kylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinglår Tacovaffel med egg og kylling

Tacovaffel med egg og kylling

4.6 i snitt
Tacovaffel med egg og kylling
Vaffel til frokost? Prøv tacovaffel toppet med kylling og stekt egg. Et mettende måltid til lange frokoster. Denne oppskriften gir 8-10 vaffelplater.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Egg
4 dl
Hvetemel
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
3 dl
Vann
200 gr
Smeltet smør
1 ss
Smør til steking

Fyll

4 stk
Kyllinglår
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Lime, saft
2 ts
Spisskummen
1 ss
Oregano
1 ts
Chilipulver
2
Vårløk, finhakket
8 stk
Reddiker, i skiver
1 neve
Koriander, til servering
1
Tacosaus, til servering
1 stk
Rømme, til servering
1 dl
Olivenolje
2 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag vaffelrøre: Pisk sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre. La svelle i 30 minutter.

  2. Trinn 2

    Forvarm ovnen til 250 grader. Lag marinade av olivenolje, hvitløksfedd, limesaft, krydder og salt. Bland sammen med en stavmikser.

  3. Trinn 3

    Legg kyllinglårene i en frysepose og hell marinaden i posen. Bland godt.

  4. Trinn 4

    Ha kyllinglår med marinade på et stekebrett med bakepapir. Stek i 10 minutter, og skru deretter ovnen ned til 100 grader. La lårene steke i ca. 15 minutter til.

  5. Trinn 5

    Smør vaffeljernet med litt smør og stek opp vaffelrøren til gylne, sprø vafler.

  6. Trinn 6

    Ta kyllinglårene ut av ovnen og la hvile i noen minutter. Bruk en gaffel til å skrape av kjøttet fra beina. Bland kjøttet med stekesaft, marinade og det crispy skinnet.

  7. Trinn 7

    Stek speilegg, sunny side up!

  8. Trinn 8

    Topp de nystekte vaflene med revet kyllinglår, stekt egg, fersk koriander, oppkuttet vårløk, rømme, tomatsalsa og reddiker kuttet i tynne skiver.

TIPS!

For mest mulig smak, kan kyllingen legges i marinade kvelden i forveien. Vil du ha retten mer spicy kan du ha over hot sauce før servering.