Tacovaffel med egg og kylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinglår Tacovaffel med egg og kylling

Tacovaffel med egg og kylling

4.5 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
20 ingredienser
21 planlagt
Tacovaffel med egg og kylling
Vaffel til frokost? Prøv tacovaffel toppet med kylling og stekt egg. Et mettende måltid til lange frokoster. Denne oppskriften gir 8-10 vaffelplater.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Egg
4 dl
Hvetemel
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
3 dl
Vann
200 gr
Smeltet smør
1 ss
Smør til steking

Fyll

4 stk
Kyllinglår
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Lime, saft
2 ts
Spisskummen
1 ss
Oregano
1 ts
Chilipulver
2
Vårløk, finhakket
8 stk
Reddiker, i skiver
1 neve
Koriander, til servering
1
Tacosaus, til servering
1 stk
Rømme, til servering
1 dl
Olivenolje
2 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Lag vaffelrøre: Pisk sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre. La svelle i 30 minutter.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 250 grader. Lag marinade av olivenolje, hvitløksfedd, limesaft, krydder og salt. Bland sammen med en stavmikser.

Trinn 3

Legg kyllinglårene i en frysepose og hell marinaden i posen. Bland godt.

Trinn 4

Ha kyllinglår med marinade på et stekebrett med bakepapir. Stek i 10 minutter, og skru deretter ovnen ned til 100 grader. La lårene steke i ca. 15 minutter til.

Trinn 5

Smør vaffeljernet med litt smør og stek opp vaffelrøren til gylne, sprø vafler.

Trinn 6

Ta kyllinglårene ut av ovnen og la hvile i noen minutter. Bruk en gaffel til å skrape av kjøttet fra beina. Bland kjøttet med stekesaft, marinade og det crispy skinnet.

Trinn 7

Stek speilegg, sunny side up!

Trinn 8

Topp de nystekte vaflene med revet kyllinglår, stekt egg, fersk koriander, oppkuttet vårløk, rømme, tomatsalsa og reddiker kuttet i tynne skiver.

TIPS!

For mest mulig smak, kan kyllingen legges i marinade kvelden i forveien. Vil du ha retten mer spicy kan du ha over hot sauce før servering.