Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Kalkun Kalkunfrikassé i kremet estragonsaus

Kalkunfrikassé i kremet estragonsaus

Ingen vurderinger
Kalkunfrikassé i kremet estragonsaus
Saftig kalkunkjøtt i kremet saus med et hint av estragon. Kalkunfrikassé er både klassisk og litt luksuriøs – og midt i blinken når du vil servere noe ekstra godt uten å stå timevis på kjøkkenet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
2 dl
Melk
2 dl
Fløte
2 dl
Vann
2 stk
Buljongterninger av kylling
600 gr
Stekt kalkunkjøtt i terninger
300 gr
Gulrøtter
200 gr
Erter
1 klype
Salt og pepper
1 ss
Estragon, tørket

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Fres smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Fres i 2 minutter og spe med melk, fløte og vann til en fyldig lys saus. Ha i knuste buljongterninger. Smak til sausen med salt, pepper og estragon.

  2. Trinn 2

    Tilsett terninger av stekt kalkunkjøtt og småkok i 3 minutter. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver. Damp gulrøttene i en kjele med litt vann og salt. Kok i to minutter og tilsett frosne erter. Kok opp og sil av vannet.

  3. Trinn 3

    Bland grønnsakene i kalkunfrikasséen. Server ris, poteter eller pasta til. 

Serveringsforslag

Ris, poteter eller pasta.