Hopp til innhold

Tomat- og brødsuppe med urtelokk

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
163 planlagt
Tomat- og brødsuppe med urtelokk

Det fine med den italienske tomat- og brødsuppen pappa al pomodoro, er at du kan bruke opp rester av brød. Suppen er smaksrik og minner mer om en gryte.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Stor løk, finhakket
3 fedd
Hvitløk, finhakket
2 ss
Hakket basilikum + 2 ss til topping
120 gr
Daggammelt lyst brød uten skorpe + 50 g til topping
2 boks
Hakkede tomater
1 ss
Tomatpuré
3 dl
Grønnsakskraft
1 ts
Sitronskall, finrevet
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm en gryte til medium varme. Tilsett olje. Hakk løk og la det surre til mykt under omrøring. Tilsett hvitløk.

Trinn 2

Kvern 170 g brød i en blender. Spar 50 g til toppingen. Ha resten i gryten sammen med tomater og kraft. Kok opp og la koke i 20 minutter til tykkere konsistens. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Rist 50 g kvernet brød i tørr og varm panne til smulene er tørre. Hakk 2 ss basilikum, riv sitronskall og bland med brødsmulene. Bruk som topping ved servering.

TIPS

Toppingen laget av brødsmuler, sitronskall og urter kalles fattigmannsparmesan. Det er en fin måte å bruke opp brødskalker på, og du får ekstra god smak i en rett.