Tomat- og brødsuppe med urtelokk
Det fine med den italienske tomat- og brødsuppen pappa al pomodoro, er at du kan bruke opp rester av brød. Suppen er smaksrik og minner mer om en gryte.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm en gryte til medium varme. Tilsett olje. Hakk løk og la det surre til mykt under omrøring. Tilsett hvitløk.
-
Trinn 2
Kvern 170 g brød i en blender. Spar 50 g til toppingen. Ha resten i gryten sammen med tomater og kraft. Kok opp og la koke i 20 minutter til tykkere konsistens. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Rist 50 g kvernet brød i tørr og varm panne til smulene er tørre. Hakk 2 ss basilikum, riv sitronskall og bland med brødsmulene. Bruk som topping ved servering.
TIPS
Toppingen laget av brødsmuler, sitronskall og urter kalles fattigmannsparmesan. Det er en fin måte å bruke opp brødskalker på, og du får ekstra god smak i en rett.