Hopp til innhold

Salat med rotfrukt og grønnkål

4.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
12 planlagt
Salat med rotfrukt og grønnkål

Lag en knasende sprø og herlig fargerik salat med rotfrukt og grønnkål. Denne er full av smak og næring!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pose
Grønnkål (Ferdig Preppa fra REMA 1000)
4 stk
Medium store beter (gjerne røde og gule)
100 gr
Sellerirot
4 stk
Små poteter
50 gr
Gresskarkjerner
50 gr
Hasselnøtter
2 ts
Honning
5 ss
Extra virgin olivenolje
1 ss
Eplecidereddik
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok grønnkål i 15 sekunder. Ha over iskaldt vann og sil av. Tørk godt og legg utover et fat. Skjær skallet av appelsinene for å få bort så mye av den hvite hinnen som mulig. Skjær appelsinene i skiver. Legg skivene på grønnkålen.

Trinn 2

Rens granateplet ved å dele det i to. Bruk en tresleiv til å banke på hver halvdel, slik at kjernene faller ut og ned i en bolle.

Trinn 3

Bland dressingen: Bland eplecidereddik, olivenolje og salt. Hell over appelsinskivene.

Trinn 4

Brekk opp fetaosten og dryss over salaten. Strø granateplekjerner og pinjekjerner over appelsinskivene, sammen med mynteblader.