Fransk bondesalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fransk bondesalat

3.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
Fransk bondesalat
Kan du spise salat når gradestokken kryper nedover? Klart du kan, så lenge den er lun. Denne franske bondesalaten med poteter, asparges, bacon og egg er nydelig og mettende.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Medium poteter
2 skive
Lyst brød som f.eks. landbrød
2 ss
Olivenolje
125 gr
Bacon i terninger
0.5 pk
Fryste eller ferske aspargesbønner
0.5 pk
Asparges
1 stk
Liten rødløk
4 stk
Egg
1 pose
Feldsalat
2 ss
Kapers
1 klype
Salt

Vinaigrette

1 ss
Dijonsennep
1 ts
Hvitløk, knust
1 ss
Majones
2 ss
Eplesidereddik
1 klype
Salt og pepper
1 dl
Extra virgin olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og skjær dem i store terninger. Kok dem møre i saltet vann.

Trinn 2

Skjær brødskivene i terninger og stek dem gylne og sprø i en panne med litt olje. Stek bacon gyllent.

Trinn 3

Skjær av og kast enden på aspargesene og damp asparges og aspargesbønner i saltet vann. Skyll i kaldt vann. Skjær rødløk i tynne skiver.

Trinn 4

Kok eggene til de er smilende i midten. 6-8 min. Skrell og skjær i to.

Trinn 5

Lagvis legger du salat, potet, aspargesbønner, asparges, bacon, brødkrutonger, løk og kapers på et pent fat.

Trinn 6

Bland sammen dressingen og hell noen spiseskjeer over, eller server ved siden av. Legg halve egg på toppen.