Hopp til innhold

Rødkålsalat med klementin

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
55 planlagt
Rødkålsalat med klementin

Rødkålsalat er det perfekte tilbehør til julemat som kalkun, ribbe og nøttestek. Prøv vår rødkålsalat med klementin, som gjestene vil elske.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0.5 stk
Rødkål
4 stk
Klementiner
60 gr
Gresskarkjerner
2 stk
Gulrøtter
1 pose
Ruccula

Dressing

2 ts
Dijonsennep
10 stk
Bringebær
2 ss
Hvitvinseddik
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lag dressing: Bland sammen eddik og sennep, og spe på med olje. Mos inn bringebær grovt i dressingen. Smak til med salt og pepper. 

Trinn 2

Rist solsikkefrø  på  brett i ovnen (180 grader) til de er lett gylne.

Trinn 3

Skjær rødkål i tynne strimler. Skrell gulrot og skjær i strimler med en ostehøvel. Skjær skallet av klementinene og skjær ut fileter (unngå å få med skinn og den hvite kanten). 

Trinn 4

Legg ruccola i en bolle med rødkål. Vend inn dressingen og bland lett. Bland inn gulrot og klementin. Strø over solsikkefrø og server.