Panzanella – italiensk brødsalat
Panzanella er en italiensk brødsalat fra Toscana. Tøm brødskuffen for brødrester og bruk det du har av grønnsaker. Veldig god og veldig enkel å lage.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180°C.
-
Trinn 2
Kutt brød og aubergine i terninger på ca. 4 cm. Ha brød og aubergine i en stor bolle. Dryss over olivenolje, tilsett litt salt og nykvernet pepper og vend godt sammen. Ha over i en langpanne.
Bak i ovnen til brødet er litt crispy, men ikke så crispy som krutonger (ca. 15–20 minutter). Bruk en liten spiss kniv for å sjekke om auberginen er mør. La alt avkjøles helt.
-
Trinn 3
Kutt tomatene i grove biter og ha i en stor bolle. Tilsett brød- og aubergineblandingen og revet mozzarella. Knip over en neve friske basilikumblader, dryss over olivenolje og balsamicoeddik, finhakket chilli og hvitløk. Vend inn.
-
Trinn 4
Smak til og juster eventuelt med salt og/eller balsamicoeddik. Nyt!