Panzanella – italiensk brødsalat

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
22 planlagt
Panzanella – italiensk brødsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Panzanella er en italiensk brødsalat fra Toscana. Tøm brødskuffen for brødrester og bruk det du har av grønnsaker. Veldig god og veldig enkel å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

350 g
Brød (ciabatta eller annet godt brød)
1 stk
Stor aubergine
1 kg
Gode tomater
1 stk
Fersk mozzarella
1 neve
Frisk basilikum
2 ss
Eddik (rød)
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
4 ss
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Extra virgin olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180°C.

Trinn 2

Kutt brød og aubergine i terninger på ca. 4 cm. Ha brød og aubergine i en stor bolle. Dryss over olivenolje, tilsett litt salt og nykvernet pepper og vend godt sammen. Ha over i en langpanne.

Bak i ovnen til brødet er litt crispy, men ikke så crispy som krutonger (ca. 15–20 minutter). Bruk en liten spiss kniv for å sjekke om auberginen er mør. La alt avkjøles helt.

Trinn 3

Kutt tomatene i grove biter og ha i en stor bolle. Tilsett brød- og aubergineblandingen og revet mozzarella. Knip over en neve friske basilikumblader, dryss over olivenolje og balsamicoeddik, finhakket chilli og hvitløk. Vend inn.

Trinn 4

Smak til og juster eventuelt med salt og/eller balsamicoeddik. Nyt!