Meksikansk «ratatouille»

Tidsbruk 60 minutter
25 ingredienser
49 planlagt
Meksikansk «ratatouille»
Legg oppskrift
i handlelapp
Ratatouille er en velkjent fransk rett som i denne oppskriften får en smak av Mexico. En fargerik grønnsaksrett som smakes til med chili, lime og frisk koriander. Både ser og smaker godt ut!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Gulrot
1 stk
Blomkål
1 stk
Purre
1 stk
Grønn squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
2 stk
Tomater
1 stk
Hvitløk
2 stk
Rød chili
2 stk
Lime
30 g
Parmesan (ca. 1 stk.)
1 neve
Koriander og persille
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Meksikansk ris

1 stk
Liten løk
1 fedd
Hvitløk
4.5 dl
Middagsris
1 ts
Spisskummen
2 ts
Chilipulver
1 boks
Hakkede tomater
4 dl
Grønnsakskraft (eventuelt vann)
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 200 ̊C. Rens og kutt alle grønnsakene i grove biter. Kutt chiliene i ringer og del hvitløkshodet i to horisontalt.

Trinn 2

Ha alle grønnsakene i en langpanne. Hell over litt olivenolje og dryss på salt og nykvernet pepper. Sett formen med grønnsakene i ovnen og bak grønnsakene til de er møre, ca. 25-30 minutter.

Klem ut hvitløksfeddene og ha det myke innholdet i en liten skål. Ha grønnsakene i en bolle og tilsett så mye av hvitløken som du ønsker. Smak grønnsakene til med salt og pepper, press over limesaft og dryss over revet parmesan.

Topp med hakket frisk koriander og persille.

Trinn 3

Meksikansk ris: Finhakk løk og hvitløk og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på middels varme til den er blank og myk. Ha i risen og stek videre i ca. 1 minutt til under omrøring. Tilsett chilipulver, spisskummen og salt og bland godt. Tilsett hermetiske tomater og kraft og kok opp.

Reduser varmen, sett på lokk og kok til risen er mør.

TIPS

Spis gjerne denne som vegetarrett. Sammen med meksikansk ris eller som fyll til taco, quesedillas eller som topping på nachos. Passer utmerket som siderett til grillet eller stekt kjøtt og fisk.