Gresskarpuré | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gresskarpuré

4.7 i snitt
Gresskarpuré
Når vi lager halloween-gresskar er det ofte mye fruktkjøtt til overs. Lurer du på hva du kan bruke det til? Gresskarpuré er svaret! 

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Gresskar

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Del gresskaret i to eller flere deler, alt etter hva du trenger. Skrap ut alle løse tråder og frø. Frøene kan ristes i ovnen. Her har du skikkelig digg snacks.

 2. Trinn 2

  Grav ut fruktkjøttet. Bruke en skje, eller kniver i ulike størrelser. Bruk en større kniv til å ta ut det groveste, og en litt mindre en til resten. Få ut så mye fruktkjøtt som mulig.

 3. Trinn 3

  Del fruktkjøttet i grove biter. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir. Bakes i ovnen på 180 grader i ca. 60 minutter, eller til bitene er møre. Avkjøl gresskarbitene.

 4. Trinn 4

  Ha gresskarbitene over i en bolle. Kjør til en jevn purè i en blender eller food-prosessor. Du kan også bruke en stavmikser til jobben.

TIPS

Gresskarpuré kan brukes til det meste. Som for eksempel muffins, gresskarsuppe, pannekaker, vafler, pai, suppe eller middagstilbehør. Pureen er også en fin base for babymat.  
  
Det beste med denne oppskriften er at du kan fryse den ned i små poser, og ta opp akkurat så mye du trenger - når du trenger det.  

Smaksett pureen etter ønske. Skal den brukes som middagsmat kan du krydre med litt salt og pepper. Til søte retter og desserter kan smakstilsetninger som honning, kanel, nellik, allehånde, ingefær og nellik passe perfekt.