Hopp til innhold

Gratinert purre med skinke og ostesaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Gratinert purre med skinke og ostesaus
Gratinert purre med skinke og ostesaus er en retroklassiker. En fantastisk måte å bruke grønnsaker på!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

5 stk
Purre
15 skive
Kokt skinke
2 ss
Olivenolje
150 gr
Revet ost
4 ss
Hvetemel
4 ss
Smør
4.5 dl
Helmelk Tine
1
Hel muskatnøtt, knivspiss
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær av tuppen på hver purre og del i to eller fire deler. De skal passe i en ildfast form, så mål etter hvilken form du bruker. Snitt hver bit for å skylle godt. Rist av overflødig vann.

Trinn 2

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør en ildfast form med olje. Surr skinke rundt hver purrebit og legg tett i tett i formen.

Trinn 3

Finn frem en kjele. Smelt smør og trekk av platen. Tilsett mel og visp godt i ca. ett minutt. Sett tilbake på platen på lav varme. Spe med melk og visp godt for å unngå klumper. Tilsett muskat. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Ha halvparten av osten i sausen og la den løse seg opp. Hell sausen over purrerullene. Strø resten av osten over og sett midt i ovnen i ca. 20-30 min til purren er myk. 

 

Tips: Server gjerne med nystekte hvitløksbrød