Gratinert purre med skinke og ostesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Gratinert purre med skinke og ostesaus

Gratinert purre med skinke og ostesaus

4.0 i snitt
Gratinert purre med skinke og ostesaus
Gratinert purre med skinke og ostesaus er en retroklassiker. En fantastisk måte å bruke grønnsaker på!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

5 stk
Purre
15 skive
Kokt skinke
2 ss
Olivenolje
150 gr
Revet ost
4 ss
Hvetemel
4 ss
Smør
4.5 dl
Helmelk Tine
1
Hel muskatnøtt, knivspiss
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skjær av tuppen på hver purre og del i to eller fire deler. De skal passe i en ildfast form, så mål etter hvilken form du bruker. Snitt hver bit for å skylle godt. Rist av overflødig vann.

  2. Trinn 2

    Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør en ildfast form med olje. Surr skinke rundt hver purrebit og legg tett i tett i formen.

  3. Trinn 3

    Finn frem en kjele. Smelt smør og trekk av platen. Tilsett mel og visp godt i ca. ett minutt. Sett tilbake på platen på lav varme. Spe med melk og visp godt for å unngå klumper. Tilsett muskat. Smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Ha halvparten av osten i sausen og la den løse seg opp. Hell sausen over purrerullene. Strø resten av osten over og sett midt i ovnen i ca. 20-30 min til purren er myk. 

     

    Tips: Server gjerne med nystekte hvitløksbrød