Gratinert purre med skinke og ostesaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær av tuppen på hver purre og del i to eller fire deler. De skal passe i en ildfast form, så mål etter hvilken form du bruker. Snitt hver bit for å skylle godt. Rist av overflødig vann.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør en ildfast form med olje. Surr skinke rundt hver purrebit og legg tett i tett i formen.
-
Trinn 3
Finn frem en kjele. Smelt smør og trekk av platen. Tilsett mel og visp godt i ca. ett minutt. Sett tilbake på platen på lav varme. Spe med melk og visp godt for å unngå klumper. Tilsett muskat. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Ha halvparten av osten i sausen og la den løse seg opp. Hell sausen over purrerullene. Strø resten av osten over og sett midt i ovnen i ca. 20-30 min til purren er myk.
Tips: Server gjerne med nystekte hvitløksbrød