Laksetartar med urtekrem
Laksetartar passer godt til forrett eller lunsj. Oppskriften kan fint forberedes i god tid før servering. Her er en norsk og en asian-style variant.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Norsk laksetartar: Rens fisken for skinn, ben og det brune fiskekjøttet som sitter under skinnet. Finhakk fisken og ha i en bolle med finhakket gressløk, salt, pepper, sukker og olivenolje. Bland godt sammen og smak til med eventuelt mer salt. La tartaren stå minst i 10 minutter slik at smaken setter.
Form små egg med en skje og anrett på tallerken sammen med urtekremen.
-
Trinn 2
Asiatisk laksetartar: Finhakk renskåret laks uten skinn og brunt fiskekjøtt. Bland med en ½ porsjon soyamarinade. La stå i 15 minutter.
Form små egg av tartaren med en skje og anrett på tallerken sammen med marinerte grønnsaker, småsalat og resten av soyamarinaden.
-
Trinn 3
Urtekrem: Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør til en grønn saus. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik og sukker for å få en fin sursøt smak. Sett kaldt en time i fryseren og pisk sausen til krem før servering.
-
Trinn 4
Soyamarinade: Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. La stå noen minutter trekke til seg smak. Halvparten brukes til å smake til laksetartaren og resten går til saus.
-
Trinn 5
Marinerte grønnsaker: Skrell grønnsakene og kutt i små biter. Kok opp alle ingrediensene til marinaden og grønnsakene med en gang. La grønnsakene marineres til alt er avkjølt.
TIPS
Laksen kan renses dagen før, hakkes på formiddagen og tartaren kan blandes 1 time før servering.