Laksetartar med urtekrem

Tidsbruk 70 minutter
28 ingredienser
Laksetartar med urtekrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Laksetartar passer godt til forrett eller lunsj. Oppskriften kan fint forberedes i god tid før servering. Her er en norsk og en asian-style variant.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laksetartar

300 g
Laksefilet uten skinn og ben
2 ss
Fersk gressløk
0.3 ts
Malt hvit pepper
1 ts
Salt
0.3 ts
Sukker
3 ss
Olivenolje

Urtekrem

1 stk
Crème fraîche eller seterrømme
1 dl
Friske urter som dill, persille og gressløk
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Marinerte grønnsaker

1 dl
Eddik klar 7 %
5 skive
Ingefær
1 stk
Sint chili
2 ss
Fish sauce (eventuelt soyasaus)
2 ts
Sesamolje
300 g
Assorterte harde grønnsaker (gulrot, bønner, løk etc.)
0.5 dl
Sukker
1 dl
Vann

Soyamarinade

1 dl
Ketjap manis (eventuelt 50/50 soyasaus og brunt sukker)
0.5 stk
Lime (saft og revet skall)
1 ts
Revet frisk ingefær
1 ts
Rød chili
1 ss
Fersk koriander
1 ts
Hvitløk
2 ss
Soyasaus
1 ts
Sesamolje

Slik gjør du

Trinn 1

Norsk laksetartar: Rens fisken for skinn, ben og det brune fiskekjøttet som sitter under skinnet. Finhakk fisken og ha i en bolle med finhakket gressløk, salt, pepper, sukker og olivenolje. Bland godt sammen og smak til med eventuelt mer salt. La tartaren stå minst i 10 minutter slik at smaken setter.

Form små egg med en skje og anrett på tallerken sammen med urtekremen.

Trinn 2

Asiatisk laksetartar: Finhakk renskåret laks uten skinn og brunt fiskekjøtt. Bland med en ½ porsjon soyamarinade. La stå i 15 minutter.

Form små egg av tartaren med en skje og anrett på tallerken sammen med marinerte grønnsaker, småsalat og resten av soyamarinaden.

Trinn 3

Urtekrem: Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør til en grønn saus. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik og sukker for å få en fin sursøt smak. Sett kaldt en time i fryseren og pisk sausen til krem før servering.

Trinn 4

Soyamarinade: Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. La stå noen minutter trekke til seg smak. Halvparten brukes til å smake til laksetartaren og resten går til saus.

Trinn 5

Marinerte grønnsaker: Skrell grønnsakene og kutt i små biter. Kok opp alle ingrediensene til marinaden og grønnsakene med en gang. La grønnsakene marineres til alt er avkjølt.

TIPS

Laksen kan renses dagen før, hakkes på formiddagen og tartaren kan blandes 1 time før servering.