Salade Lyonnaise | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Egg Salade Lyonnaise

Salade Lyonnaise

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
33 planlagt
Salade Lyonnaise

Salade lyonnaise er en fransk salatklassiker som gir deg egg og bacon i salatform. Bruk tid på å smake til dressingen – det er den som virkelig gjør retten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Salat fra Lyon med lune posjerte egg

1 pk
Frissésalat
8 stk
Ferske egg
1.5 stk
Tørrsaltet bacon
0.5 stk
Ustekt baguette
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Solsikkeolje

Fransk dressing

1 ss
Diljonsennep
1 stk
Eggeplomme
2 ss
Hvitvinseddik
1.5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Topping

1 potte
Hakket gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll og rens salaten. La den gjerne ligge i isvann i 20 minutter. Hell av vannet og tørk den i salatslynge eller i et kjøkkenhåndkle. Posjer eggene. Stek baconskiver gylne i solsikkeolje på middels varme. Gni den ustekte baguetten inn med et hvitløksfedd og skjær baguetten i terninger. Stek brødterningene gylne i baconfettet.

Trinn 2

Fransk dressing: Rør sammen dijonsennep, hvitvinseddik og eggeplomme. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig til en tykk dressing. Tynn den evt. ut med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Vend salaten i dressingen og fordel på fire tallerkner. Legg på baconskiver, stekte brødterninger og de posjerte eggene. Topp med hakket gressløk.