Salade Lyonnaise
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skyll og rens salaten. La den gjerne ligge i isvann i 20 minutter. Hell av vannet og tørk den i salatslynge eller i et kjøkkenhåndkle. Posjer eggene. Stek baconskiver gylne i solsikkeolje på middels varme. Gni den ustekte baguetten inn med et hvitløksfedd og skjær baguetten i terninger. Stek brødterningene gylne i baconfettet.
-
Trinn 2
Fransk dressing: Rør sammen dijonsennep, hvitvinseddik og eggeplomme. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig til en tykk dressing. Tynn den evt. ut med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Vend salaten i dressingen og fordel på fire tallerkner. Legg på baconskiver, stekte brødterninger og de posjerte eggene. Topp med hakket gressløk.