Posjerte egg på toast
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp vann sammen med salt og eddik. Knekk et egg i en kopp og hell det forsiktig ned i det sydende vannet. Fortsett med resten av eggene, men kun 4 egg av gangen. Er eggene ferske, vil eggehviten samle seg rundt eggeplommen som en kåpe.
-
Trinn 2
La eggene posjeres i fem minutter og ta dem over i kaldt vann for å avkjøles med en hulløse (vil du gjøre det enkelt, kan du koke eggene i 6 minutter, avkjøle dem i kaldt vann, skrelle dem og anrette som posjerte egg). Plukk vekk løse eggehviteflak og legg eggene på kjøkkenpapir for å renne av.
-
Trinn 3
Skjær skinken i små terninger og sprøstek den i solsikkeolje på middels varme. Legg den stekte skinken på kjøkkenpapir slik at fettet suges opp.
-
Trinn 4
Bland sammen majones og crème fraîche med tomatpuré, sitronsaft, sukker, salt og pepper. Toast loffskivene og legg på salatblad og posjerte egg. Dekk egget med den tykke dressingen og pynt med sprøstekt skinke og gjerne noen friske urter.