Jordbær, krem og marengs | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Jordbær, krem og marengs

5.0 i snitt
Jordbær, krem og marengs
Denne deilige desserten med jordbær, krem og marengs lager du kjapt når du har gjester på besøk. Knus marengs, mos jordbær og pisk krem – og vips har du en variant av den tradisjonelle, engelske desserten Eton Mess.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

12 stk
Pikekyss eller hjemmelaget marengs
3 dl
Kremfløte
400 gr
Jordbær
2 ss
Sukker

Marengsflak

2 stk
Eggehvite
120 gr
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag marengsflak: Pisk ingrediensene stive og spre et lag (ca. 2 mm) utover et bakepapir eller en silikonmatte. Sett i ovnen på 90 grader i ca. 60 min. Brekk av marengsflak.

  2. Trinn 2

    Del jordbær i biter. Halvparten legges til side mens du moser resten med en gaffel og sukker.

  3. Trinn 3

    Pisk fløte til krem. Vend inn de moste jordbærene.

  4. Trinn 4

    Legg litt jordbærkrem i bunnen på hvert glass. Knus pikekyssene grovt og strø halvparten av marengsen over. Så legger du på et lag jordbærbiter før du avslutter med mer krem og topper med resten av jordbærbitene.

     

    Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften