Festkake med krem og jordbær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Festkake med krem og jordbær

Festkake med krem og jordbær

5.0 i snitt
Festkake med krem og jordbær
Klassisk kremkake med friske bær! Hva passer vel bedre i mai, enn å kunne by på en ekstra god variant av folkets kakefavoritt? Denne festkaken er som skreddersydd for årets store jubelmåned – luftig, søt og superfresh. Hurra!

Antall personer

10 voksne
0 barn

Ingredienser

Sukkerbrødbunn

5 stk
Egg
2 dl
Sukker
2 dl
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 stk
Bakepapir

Fyll

3 dl
Kremfløte
5 dl
Vaniljekrem
5 ss
Melk
400 gr
Bringebær
3 stk
Banan
1 potte
Mynte
2 kurv
Jordbær kurv

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Visp egg og sukker til en luftig eggedosis – minst 5 minutter. Sikt i mel med bakepulver, vend melet veldig forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ha røren i en godt smurt kakeform, 24 cm, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på 160°C i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet i formen og snu det opp ned slik at bunnen blir lokket på kaken.

 2. Trinn 2

  Visp kremfløten luftig og bland med vaniljekremen. Skjær kakebunnen i tre lag. Dynk det nederste laget med melk, legg på et tynt lag med krem, dryss på bringebær og så litt krem på toppen.

 3. Trinn 3

  Legg på neste bunn, dynk med melk, ha på litt krem og legg på et jevnt lag med banan i skiver. Topp med litt krem og legg på toppen av kaken.

 4. Trinn 4

  Smør krem jevnt på hele kaken. Skjær jordbær i båter eller skiver og lag et frodig lag på toppen av kaken. Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.