Festkake med krem og jordbær
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis – minst 5 minutter. Sikt i mel med bakepulver, vend melet veldig forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ha røren i en godt smurt kakeform, 24 cm, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på 160°C i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet i formen og snu det opp ned slik at bunnen blir lokket på kaken.
-
Trinn 2
Visp kremfløten luftig og bland med vaniljekremen. Skjær kakebunnen i tre lag. Dynk det nederste laget med melk, legg på et tynt lag med krem, dryss på bringebær og så litt krem på toppen.
-
Trinn 3
Legg på neste bunn, dynk med melk, ha på litt krem og legg på et jevnt lag med banan i skiver. Topp med litt krem og legg på toppen av kaken.
-
Trinn 4
Smør krem jevnt på hele kaken. Skjær jordbær i båter eller skiver og lag et frodig lag på toppen av kaken. Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.