Hopp til innhold

Festkake med krem og jordbær

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
12 ingredienser
196 planlagt
Festkake med krem og jordbær

Klassisk kremkake med friske bær! Hva passer vel bedre i mai, enn å kunne by på en ekstra god variant av folkets kakefavoritt? Denne festkaken er som skreddersydd for årets store jubelmåned – luftig, søt og superfresh. Hurra!

Antall personer

10 voksne
0 barn

Ingredienser

Sukkerbrødbunn

5 stk
Egg
2 dl
Sukker
2 dl
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 stk
Bakepapir

Fyll

3 dl
Kremfløte
5 dl
Vaniljekrem
5 ss
Melk
400 gr
Bringebær
3 stk
Banan
1 potte
Mynte
2 kurv
Jordbær kurv

Slik gjør du

Trinn 1

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis – minst 5 minutter. Sikt i mel med bakepulver, vend melet veldig forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ha røren i en godt smurt kakeform, 24 cm, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på 160°C i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet i formen og snu det opp ned slik at bunnen blir lokket på kaken.

Trinn 2

Visp kremfløten luftig og bland med vaniljekremen. Skjær kakebunnen i tre lag. Dynk det nederste laget med melk, legg på et tynt lag med krem, dryss på bringebær og så litt krem på toppen.

Trinn 3

Legg på neste bunn, dynk med melk, ha på litt krem og legg på et jevnt lag med banan i skiver. Topp med litt krem og legg på toppen av kaken.

Trinn 4

Smør krem jevnt på hele kaken. Skjær jordbær i båter eller skiver og lag et frodig lag på toppen av kaken. Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.