Syltetøy med jordbær og mynte
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Rens og vask bærene. Del store bær i to. Ha bærene i en kjele og kok opp.
-
Trinn 2
Rør først inn syltepulver, og deretter sukker til det er oppløst. Tilsett sitronsaft, finhakket mynte og kok opp syltetøyet til 100 grader.
-
Trinn 3
Skum bort skum underveis. Det kan inneholde sporstoffer som gjør syltetøyet mindre holdbart.
-
Trinn 4
Hell syltetøyet på veldig varme og sterile glass. Fyll opp helt til kanten og skru på lokket. Sett syltetøyglasset på hodet og avkjøl i noen timer.
-
Trinn 5
Du kan sterilisere syltetøyglass og lokk ved å sette dem i stekeovn på 100 grader i 10 minutter. Alternativt kan du koke opp en kjele med vann og la glass og lokk bli liggende et par minutter. Bruk gjerne hansker så du ikke brenner deg.
-
Trinn 6
Sett syltetøyglassene riktig vei, vask dem og sett i kjøleskap eller en kald kjeller.
Holdbarhet i lukket tilstand er ca. 6 måneder. Åpnet 1–2 uker i kjøleskap.