Syltetøy med jordbær og mynte | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bær Syltetøy med jordbær og mynte

Syltetøy med jordbær og mynte

4.3 i snitt
Syltetøy med jordbær og mynte
Lag ditt eget syltetøy med sommerens bær! Følg denne oppskriften med jordbær og mynte, eller velg andre friske bær.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 kg
Jordbær
1 dl
Sitronsaft
1
Syltepulver
1 potte
Mynte
700 gr
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens og vask bærene. Del store bær i to. Ha bærene i en kjele og kok opp.

  2. Trinn 2

    Rør først inn syltepulver, og deretter sukker til det er oppløst. Tilsett sitronsaft, finhakket mynte og kok opp syltetøyet til 100 grader.

  3. Trinn 3

    Skum bort skum underveis. Det kan inneholde sporstoffer som gjør syltetøyet mindre holdbart.

  4. Trinn 4

    Hell syltetøyet på veldig varme og sterile glass. Fyll opp helt til kanten og skru på lokket. Sett syltetøyglasset på hodet og avkjøl i noen timer.

  5. Trinn 5

    Du kan sterilisere syltetøyglass og lokk ved å sette dem i stekeovn på 100 grader i 10 minutter. Alternativt kan du koke opp en kjele med vann og la glass og lokk bli liggende et par minutter. Bruk gjerne hansker så du ikke brenner deg.

  6. Trinn 6

    Sett syltetøyglassene riktig vei, vask dem og sett i kjøleskap eller en kald kjeller.

    Holdbarhet i lukket tilstand er ca. 6 måneder. Åpnet 1–2 uker i kjøleskap.