Hjemmelaget syltetøy: Fryste rørte bringebær

Frysetøy er ukokt, fryst syltetøy – litt som rørte bær du fryser ned. Bruk dine favorittbær og frys ned i mindre porsjoner. Da har du deilig syltetøy til søndagsfrokosten.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Rens bærene for blader og stygge bær. Ha bær i en bolle og rør med sukker og frysepulver til sukkeret er helt oppløst.
Trinn 2
Hell frysetøyet i plastbeger med tett lokk eller i en plastpose som du knytter til.
Trinn 3
Frys frysetøyet og tin i kjøleskapet etter behov.
Holdbarhet i fryser er ca. 1 år. Holdbarheten i kjøleskap er ca. 5 dager.
Tips
Tips! Frysetøy har en tendens til å bli nokså tyntflytende. For tykkere syltetøy kan du tilsette tykningsmiddel.
Prøv også