Hjemmelaget saft
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Rens og vask bærene. Kast blader og dårlige bær.
Ha bær i en kjele med vann og kok opp. La bærene småkoke i fem minutter til bærene løser seg opp og avgir saft.
-
Trinn 2
Sil saften i en sil med et rent kjøkkenhåndkle, osteklut eller saftsiler.
-
Trinn 3
Kok opp den avsilte saften og tilsett sukker. Rør om til sukkeret er oppløst.
Skum bort urenheter underveis for bedre holdbarhet.
-
Trinn 4
For lengre holdbarhet kan du sterilisere glassflaskene.
Sterilisering av glassflaskene skjer ved å ved å sette dem i stekeovn på 100 grader i 10 minutter. Om flaskene har deler som kan smelte, sterilisere dem heller i kokende vann:
Koke opp en kjele med vann og la glassflasker bli liggende et par minutter.Kan da oppbevares ca. 2 måneder uåpnet i kjøleskap. Nesten uendelig holdbarehet i fryseren.