Hopp til innhold

Grønn ertesuppe med bacon og mynte

3.4 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
587 planlagt
Grønn ertesuppe med bacon og mynte

Har du en pose frosne erter i fryseren kan du lage denne friske ertesuppa i rekordfart. Nyt den med krutonger, bacon og godt brød til.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Frosne erter
5 dl
Grønnsakskraft
100 gr
Bacon, i skiver
1 dl
Kremfløte
1 stk
Løk, finhakket
0.5 stk
Sitron, skall og 2 ts saft
2 dl
Yoghurt naturell
2 ss
Mynte, hakket
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk og smelt smør i en gryte. Tilsett løken og la det surre i et par minutter.

Trinn 2

Stek baconskiver i pannen til de er gylne og sprø.

Trinn 3

Hell grønnsakskraft i gryten med løk og tilsett erter og fløte. Kok opp og la det småkoke i fem minutter til ertene er møre. Bruk blender eller stavmikser, og kjør til en glatt suppe. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Bland sitronsaft og skall i yoghurten. Server suppen i skåler med bacon, en klatt sitronyoghurt, og et dryss med mynte.

TIPS

Denne suppen er også god med brødkrutonger til (se oppskrift under). Har du ikke bacon kan du bruke spekeskinke i stedet.