Tagliata med grønnkåldressing
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en time før steking slik at det er romtemperert. Krydre med salt og pepper.
-
Trinn 2
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Vask poteter og del i fire. Del hvitløk i to. Ha i ildfast form og vend i litt olivenolje. Legg i noen kvaster rosmarin mellom potetene. Krydre med salt og pepper. Stek til poteten er gyllen og myk i midten – ca. 30 minutter.
-
Trinn 3
Varm en tykkbunnet panne til høy temperatur. Ha i litt stekeolje og vent til det er rykende varmt. Klapp kjøttet tørt med papir som ikke loer. Stek kjøttet et par minutter på hver side til det har fått en fin, karamellisert skorpe. Legg kjøttet på en tallerken og la hvile.
-
Trinn 4
Vinaigrette: Ha grønnkål, olivenolje, salt, hvitløk og ost i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til en fin saus.
-
Trinn 5
Legg tomaten med gren på et bakebrett. Bak i ovnen på 200 grader i 5 minutter.
-
Trinn 6
Skjær kjøttet i skiver på tvers av fiberretningen. Kjøttet skal være skikkelig rødt i midten. Server med med grønnkålvinaigrette, bakte tomater og rosmarinpoteter.