Pizza marinara | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizza marinara

3.7 i snitt
Pizza marinara
Pizza marinara er en napolitansk pizza med tomatsaus og tynne skiver av hvitløk. Helt uten ost. Denne er perfekt å prøve om du mangler ost i kjøleskapet!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

1 kg
Pizzamel (tipo 00) + litt til forming
7 gr
Tørrgjær
7 dl
Lunkent vann
1 ts
Salt (toppet)
1 ss
Olivenolje

Topping

5 ss
Rød pizzasaus fra Kolonihagen
1 fedd
Hvitløk, skåret i tynne skiver
1 klype
Frisk eller tørket oregano
1 ss
God olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.

  2. Trinn 2

    Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.

  3. Trinn 3

    Kjevle ut emnene og bre pizzasaus utover bunnen. Dryss over hvitløksskiver og ringle olivenolje. Avslutt med litt oregano.

  4. Trinn 4

    Stek i ovnen på 250 grader (eller høyere) til pizzaen er gyllen.