Lune pannekaker med toffeesaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lune pannekaker med appelsin: Bland egg, sukker og smeltet smør sammen med melk. Spe med hvetemel og rør godt sammen til en jevn og fin røre.
-
Trinn 2
Varm en stekepanne, helst teflonpanne, og ha i en teskje med smør. Stek pannekakene lysebrune. Skrell appelsinene og skjær appelsinkjøttet i 1 cm terninger.
-
Trinn 3
Brett pannekakene i 4 og legg dem i en ildfast form. Legg over karamelliserte hasselnøtter (se egen oppskrift) og appelsinterningene. Varmes i ovnen ved 200 grader i 5 minutter og serveres med toffeesaus (se egen oppskrift) og vaniljeis.
-
Trinn 4
Karamelliserte hasselnøtter: Smelt sukker i en stekepanne til det blir lysebrunt. Tilsett hasselnøtter og stek de i 2 minutter på middels varme til de blir karamelliserte. Hell nøttekaramellen på et oljesmurt bakepapir og avkjøl i 30 minutter. Grovhakk nøttekaramellen med kniv eller i mikser.
-
Trinn 5
Toffeesaus: Smelt sukker i en kjele og varm opp til det karamelliseres. Ha så i brunt sukker. Tilsett smør og rør godt inn i sukkeret.
-
Trinn 6
Hell i fløte og la sausen koke i 10 minutter til den tykner. Smak til med salt. Sett sausen til side og server lunken.
TIPS
Spar tid ved å kjøpe ferdige pannekaker fra REMA 1000.