Lune pannekaker med toffeesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pannekaker Lune pannekaker med toffeesaus

Lune pannekaker med toffeesaus

5.0 i snitt
Lune pannekaker med toffeesaus
Lune pannekaker med toffeesaus er perfekt om du har lyst på noe godt. Disse kan serveres som en herlig dessert eller lages til helgekosen.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Lune pannekaker

4 stk
Egg
5 dl
Melk
3 stk
Appelsiner
1 dl
Sukker
4 ss
Smeltet smør
4 dl
Hvetemel
2 ss
Smør til steking

Karamelliserte hasselnøtter

250 gr
Hasselnøtter
100 gr
Sukker

Toffeesaus

2 dl
Fløte
100 gr
Sukker
100 gr
Brunt sukker
100 gr
Smør
0.3 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lune pannekaker med appelsin: Bland egg, sukker og smeltet smør sammen med melk. Spe med hvetemel og rør godt sammen til en jevn og fin røre.

  2. Trinn 2

    Varm en stekepanne, helst teflonpanne, og ha i en teskje med smør. Stek pannekakene lysebrune. Skrell appelsinene og skjær appelsinkjøttet i 1 cm terninger.

  3. Trinn 3

    Brett pannekakene i 4 og legg dem i en ildfast form. Legg over karamelliserte hasselnøtter (se egen oppskrift) og appelsinterningene. Varmes i ovnen ved 200 grader i 5 minutter og serveres med toffeesaus (se egen oppskrift) og vaniljeis.

  4. Trinn 4

    Karamelliserte hasselnøtter: Smelt sukker i en stekepanne til det blir lysebrunt. Tilsett hasselnøtter og stek de i 2 minutter på middels varme til de blir karamelliserte. Hell nøttekaramellen på et oljesmurt bakepapir og avkjøl i 30 minutter. Grovhakk nøttekaramellen med kniv eller i mikser.

  5. Trinn 5

    Toffeesaus: Smelt sukker i en kjele og varm opp til det karamelliseres. Ha så i brunt sukker. Tilsett smør og rør godt inn i sukkeret.

  6. Trinn 6

    Hell i fløte og la sausen koke i 10 minutter til den tykner. Smak til med salt. Sett sausen til side og server lunken.

TIPS

Spar tid ved å kjøpe ferdige pannekaker fra REMA 1000.